مزایا دنا پلاس، موضوع این مقاله است. دنا پلاس از جمله خودروهایی است که زمان رونمایی تا به امروز تغییرات زیادی را تجربه کرده است. سال 1393 بود که نخستین بار ایران خودرو خبر از رونمایی خودرو جدیدی به نام دنا را داد. تقریبا همان مانور خبری – رسانه‌ای که در زمان رونمایی در دستور کار ایران خودرو بود، در خصوص دنا نیز در پیش گرفته شد. ایران خودرو، دنا را سومین خودور ملی خود نامید.

اما مشکلات متعددی که در این خودرو از نظر فنی و ظاهری وجود داشت، باعث شد در سال‌های آینده تغییرات جدی در این خودرو اعمال کند. دنا پلاس محصول این تغییرات است. در ادامه قصد داریم به بررسی مهم‌ترین مزایا دنا پلاس بپردازیم. با ما همراه باشید.

مقدمه‌ای درباره دنا پلاس

دنا که در سال 1393 رونمایی شد، روی همان پلتفرم سمند ساخته شده بود و از موتور موجود در سمند یعنی EF7 در آن استفاده شده بود. عملا به جز تفاوت در طراحی داخلی و خارجی، از نظر فنی تفاوت‌های معناداری بین دنا و سمند وجود نداشت. همین مسئله موجب شد تا انتقادات زیادی به ایران خودرو وارد شود. پس از آن بود که واحد تحقیق و توسعه ایران خودرو دست به کار شد و به فکر ایجاد تغییرات بنیادی در مسیر بهبود و ارتقای کیفیت این خودرو افتاد.

برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید.

دنا پلاس

نتیجه اقدامات ایران خودرو در سال 1395 به بار نشست و دنا پلاس در این سال وارد بازار شد. البته تغییرات نسخه سال 1395 نیز بیشتر در زمینه اسپرت کردن ماشین بود و در ظاهر خودرو خلاصه شد. در واقع موتور خودرو هنوز تغییر نکرده بود. طراحی اسپرت دنا پلاس نیز این‌طور ایجاب می‌کرد که جعبه دنده اتوماتیک در آن تعبیه شود.

بعد از آن باز هم تلاش‌ها ادامه پیدا کرد تا در نتیجه دنا پلاس جدید با موتور توربوشارژ و گیربکس اتوماتیک روانه بازار شد. به این ترتیب ایران خودرو بعد از چندین سال تلاش بالاخره توانست رضایت مصرف‌کنندگان را با تولید دنا پلاس توربوشارژ جلب کند. در ادامه به مرور مهم‌ترین مزایا دنا پلاس می‌پردازیم.

5 مورد از مهم‌ترین مزایا دنا پلاس

در حال حاضر خودرو دنا در دو مدل دنا معمولی و دنا پلاس توربوشارژ در بازار به فروش می‌رسد. چند نکته مثبت قابل توجه در طراحی دنا پلاس وجود دارد که خرید این خودرو را به تصمیمی هوشمندانه تبدیل کرده است. در این قسمت قصد داریم به مرور مزایا دنا پلاس بپردازیم.

نخستین پروژه تولید موتور ملی در گروه خودروسازی ایران خودرو مربوط به سمند است. در آن زمان ایرادات زیادی به موتور طراحی شده وارد شد. ایران خودرو با اعمال تغییراتی موتور جدید را روی سمند سورن قرار داد. اما باز هم همچنان مشکلاتی وجود داشت که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

1. پیشرانه قدرتمند با عملکرد مناسب

  • استحکام نه چندان مناسب پیستون‌ها
  • طراحی ناکارآمد محفظه احتراق
  • طراحی منیفلد اگزوز نامناسب
  • استفاده از متریال نامناسب در تولید سوپاپ‌ها

مزایا دنا پلاس

ایران خودرو تجربه‌های زیادی را در این زمینه به دست آورد. در همین زمینه با برطرف کردن ایراداتی که در بالا برخی از آن‌ها را ذکر کردیم، موتور ملی جدیدی را تولید کرد که از کیفیت بهتری در مقایسه با نمونه‌های قبلی برخوردار بود. این موتور در حال حاضر روی دنا پلاس تعبیه شده است. برخی از مشخصات اصلی پیشرانه دنا پلاس عبارت‌اند از:

  • موتور چهار سیلندر با ظرفیت 1.7 لیتر
  • توان موتور 150 اسب بخار
  • گشتاور 215 نیوتن متر

مجموعه این مشخصات باعث شده است که پیشرانه دنا پلاس عملکرد به مراتب بهتری در مقایسه با سمند داشته باشد. از دیگر مزایا دنا پلاس می‌توان به کاهش محسوس صدا موتور در زمانی که تحت فشار قرار دارد اشاره کرد. البته هنور ایراداتی در پیشرانه دنا پلاس وجود دارد که باید در آینده برطرف شود.

2. طراحی داخلی بزرگ و جادار

مهم‌ترین نکته در خصوص طراحی داخلی دنا پلاس را باید مربوط به طراحی جادار و بزرگ فضای کابین این خودرو دانست. این موضوع را با نشستن در صندلی‌های عقب دنا پلاس می‌توان به‌صورت کاملا محسوسی مشاهده نمود. سایر المان‌های طراحی داخلی در دنا پلاس نیز تا حدودی با نوآوری و خلاقیت همراه است. کنسول مرکزی خودرو، فرمان چرمی و همچنین طراحی داشبورد نسبتا زیبا از جمله مهم‌ترین مزایا دنا پلاس به شمار می‌رود. البته ناگفته نماند که طراحی داخلی دنا پلاس به دلیل متریال نسبتا بی‌کیفیتی که در تولید آن به کار گرفته شده است، خالی از ایراد نیز نیست.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

3. امکانات و آپشن‌های جانبی مناسب

بدون شک مهم‌ترین مزایا دنا پلاس را می‌توان طراحی فنی این خودرو دانست. اما ایران خودرو تلاش کرده است با به کار گیری تجهیزات و آپشن‌های جانبی قابلیت‌های دنا پلاس را بیش از پیش افزایش دهد. رانندگان و کارشناسان نیز عمدتا معتقد هستند که عملکرد ایران خودرو در تعبیه آپشن‌های جانبی در این خودرو مثبت بوده است. برخی از مهم‌ترین تجهیزات جانبی دنا پلاس عبارت‌اند از:

  • سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک
  • کانال تهویه مجزا برای سرنشینان عقب خودرو
  • مانیتور لمسی با قابلیت‌های پخش تلویزیون
  • GPS
  • سیستم پاسخ‌گویی به تلفن همراه با قابلیت اتصال به بلوتوث موبایل
  • کلیدهای کنترلی روی فرمان
  • صندلی برقی 8 جهته راننده
  • صندلی برقی 6 جهته سرنشین جلو
  • تودوزی مخمل صندلی
  • شیشه‌های سولار
  • چراغ روشنایی در روز
  • چراغ مه شکن عقب و جلو
  • کروز کنترل
  • دوربین و سنسور دنده عقب
  • سیستم کنترل بخار بنزین
  • فرمان چرم

مزایا دنا پلاس

مجموعه موارد فوق باعث شده است که از جمله مزایا دنا پلاس بتوان به امکانات و تجهیزات جانبی بسیار خوبی که در ماشین تعبیه شده است، اشاره نمود. البته در طول سال‌های اخیر هر از گاهی برخی از این آپشن‌ها به دلایل گوناگون در ماشین قرار نمی‌گیرند. ایران خودرو و سایپا در سال‌های اخیر آنقدر این گونه رفتارها را تکرار کرده‌اند که به مسئله‌ای عادی تبدیل شده است.

4. طراحی خارجی مطلوب در ردیف مزایا دنا پلاس

طراحی اسپرت بدنه دنا پلاس باعث شده است که در ردیف بهترین خودروهایی ایرانی از نظر طراحی خارجی قرار بگیرد. بهره‌گیری صحیح و اصولی از خطوط هندسی در طراحی بدنه ماشین موجب شده است که جذابیت آن دو چندان گردد. چراغ‌های دنا پلاس در عقب و جلو نیز از طراحی کاملا جدیدی برخوردار هستند. نکته مهم این است که در ناحیه پشت خودرو به نظر می‌رسد که این امکان وجود داشت تا خلاقیت بیشتری در طراحی اعمال شود.

سقف سانروف دنا پلاس نیز موجب شد تا از این حیث در بین معدود خودروهای ایرانی قرار بگیرد. اما متأسفانه این اتفاق مثبت چندان به طول نینجامید. ایران خودرو در سال 1399 با صدور اطلاعیه‌ای تمام کسانی که دنا پلاس را به‌صورت پیش‌فروش تهیه کرده بودند را متعجب کرد. در این اطلاعیه ذکر شد که به دلایلی ایران خودرو نمی‌تواند سقف سانروف را برای دنا پلاس ارائه کند. از آن تاریخ به بعد متأسفانه این قابلیت از دنا پلاس حذف شده است و باید منتظر بمانیم که آیا ایران خودرو می‌تواند بار دیگر این شرایط را به حال قبل برگرداند یا خیر.

مزایا دنا پلاس

5. ایمنی در سطح مناسب

از جمله دیگر مزایا دنا پلاس باید به امنیت مناسب آن در مقایسه با سایر خودروهای ایرانی موجود در بازار اشاره کنیم. متأسفانه ایران خودرو دنا پلاس را برای شرکت در آزمون‌های تصادف مؤسسات بین‌المللی ارسال نکرده است و از این جهت اطلاعات کافی در خصوص خودرو وجود ندارد. اما همان‌طور که در زمینه آپشن‌های خودرو امکانات مناسبی روی دنا پلاس تعبیه شده است، برای افزایش ایمنی خودرو نیز تدابیری اندیشیده شده ات که عبارت‌اند از:

  • ترمز جلو دیسکی خنک شونده و ترمز دیسکی عقب
  • چهار ایربگ برای راننده و سرنشین جلو
  • مجهز به سیستم ترمز ضدقفل و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز
  • سیستم خودکار قطع سوخت‌رسانی در زمان بروز تصادف
  • سنسور عقب و دوربین دید عقب
  • سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر
برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

کلام پایانی بررسی مزایا دنا پلاس

ایران خودرو در سال‌های اخیر دنا پلاس توربو با گیریکس 6 دنده‌ای را نیز به‌صورت آزمایشی تولید کرده است. اما هنوز خبری از بابت رونمایی از خودرویی جدید از سوی این خودروسازی نیست و اطلاعات چندانی هم در این زمینه منتشر نشده است. با این وجود 5 مورد از مهم‌ترین مزایا دنا پلاس را بررسی کردیم. در بین 5 مورد فوق شاید مورد اول که درباره سیستم فنی و پیشرانه دنا پلاس بود، بهترین و قانع‌کننده‌ترین دلیل برای خرید این خودرو ایرانی باشد. تجربه رانندگی با دنا پلاس می‌تواند تجربه‌ای نو و در نوع خود جذاب باشد.

بیشتر بخوانید:

نگاهی به انواع مدل ها و تیپ های دنا در بازار ایران

مشخصات فنی دنا پلاس

معایب دنا پلاس