با یک نگاه ساده به ماشین‌های اطرافمان به راحتی می‌توان متوجه این حقیقت‌شد که پژو پارس تا چه حد ازمحبوبیت برخوردار است. بعید است که در خیابان نگاهی ۳۶۰ درجه بیندازید و یکی از اعضای خانواده پژو پارس را به چشم نبینید. در کنار این حقیقت همواره این سوال مطرح‌است، به راستی تفاوت‌های انواع مختلف پژو پارس چیست؟. قطعا در نگاه اول تفاوت آنچنانی دیده نمی‌شود و به همین خاطر باید دقیق‌شد تا با داشتن نگاهی عاقل اندرسفیه بتوان به تفاوت اعضای مختلف خانواده پژو پارس پی‌برد. تا پایان همراه ما باشید تا با مهم‌ترین موارد اختلاف میان انواع مختلف پژو پارس آشناگردید.

[switch_forms_buy]

مشخصات کلی انواع پژو پارس

شرکت فرانسوی پژو در یک بازه زمانی ۸ ساله در حد فاصل سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۴ اقدام به تولید پژو ۴۰۶ کرد. پژو پارس اما مدل ایرانیزه همین خودرو بوده که تولید انبوه آن ابتدا با نام پژو پرشیا یا پژو سفیر به صورت انبوه و از سال ۱۳۷۹ در دستور کار شرکت ایران خودرو قرارگرفت و از سال ۱۳۸۵نیز به عنوان پژه پارس روانه بازارشد. این خودرو در نگاه اول ذات خشن، مسابقه‌ای و اسپرت خود را به رخ می‌کشد و از همان ابتدای عرضه به بازار ایران تا به امروز، همواره از فروش بسیار بالایی برخورداربوده‌است. ایران خودرو نیز سعی‌داشته با عرضه انواع مختلف پژو پارس هم حس تنوع طلبی مشتریان را اقناع کرده و هم موجبات استقبال روزافزون از این خودرو را فراهم‌کند. لازم به ذکر است که پژو پارس از جمله خودروهای صادراتی ایران محسوب‌شده و توانسته‌است جای پای خود را در بازارهای عراق و سوریه محکم‌کند. هم‌اکنون این خودرو در مدل‌های پارس معمولی (پارس سال)، ELX، LX، اتوماتیک و دوگانه‌ سوز در بازار خریدوفروش می‌شود.

تفاوت انواع پژو پارس در قدرت موتور

تفاوت انواع پژو پارس

قدرت موتور و پیشرانه این خودرو از اولین مدل که پژو پارس سال نام داشت، تا به امروز که انواع و اقسام مختلفی از این خودرو در جاده‌های کشور درحال تردد هستند، روندی تکاملی طی کرده است، و مهندسین شرکت سازنده برآن بوده‌اند تا از موتورهای متناسب با اقلیم ایران‌زمین در این ماشین استفاده‌کنند. در ابتدایی‌ترین مدل از پژو پارس که پژو سال نام‌داشت، ایران خودرو موتور ۸ سوپاپه 7XU را در این خودرو قرارداد که ۱۰۰ اسب بخار قدرت داشته و نیروی گشتاوری معادل ۱۵۳ نیوتون بر متر تولید می‌کند. از همین موتور با مشخصات فوق در نوع گازسوز پژو پارس نیز استفاده‌شد اما قدرت اسب بخار این خودرو در حالت گازسوز بودن به ۸۳ و نیروی گشتاور آن نیز به ۱۳۵ نیوتون برمتر تقلیل می‌یابد.

برای تجربه خرید خودرو بی‌دردسر همسو با سبک زندگیت اینجا کلیک کن

راندمان موتور 7 XUپژو پارس در مدل ELX  با افزایش روبرو بوده و دلیل اصلی آن استفاده از نوع ۱۶ سوپاپه است که باعث افزایش تنفس موتور خودرو شده و در نتیجه بازدهی عملکرد آن افزایش یافته‌است. این موتور جدید ۱۱۰ اسب بخار قدرت داشته و نیروی گشتاوری معادل ۱۵۵ نیوتون بر متر تولید می‌کند. گفتنی است درتمامی موتورهای فوق الذکر حجم موتور ۱.۸ لیتر است تا اینکه ایران خودرو تصمیم گرفت در برخی از مدل‌های پژو پارس در مدل ELX  از موتور  XUMبا ظرفیت ۲ لیتر و ۸ سوپاپه بهره‌ببرد که تفاوت چندانی با مدل‌های قبلی نداشت.

این موتور قدرتی معادل ۱۰۵ اسب بخار داشته و نیروی گشتاور آن نیز  معادل ۱۵۵ نیوتون بر متر است. در نهایت امر اما ایران خودرو در مدل‌های پژو پارس  LXو پژو پارس اتوماتیک روی به استفاده از موتور TU5 آورد که به عنوان سازگارترین موتور با اقلیم ایران شناخته‌شده تا جهشی روبه جلو در زمینه تولید پژو پارس بردارد. هر دو موتور مدل‌های پژو پارس فوق دارای ظرفیت ۱.۶ لیتر بوده و ۱۶ سوپاپه محسوب می‌شود و نیروی گشتاور هر دو مدل نیز ۱۴۲ نیوتون بر متر است. تنها آیتم متفاوت میان پژو پارس  LX و پژو پارس اتوماتیک، در قدرت اسب بخار است که موتور پژو پارس  LX ۱۰۸ اسب بخار قدرت داشته درحالی که موتور پژو پارس اتوماتیک معادل ۱۰۵ اسب بخار قدرت دارد.

تفاوت در مصرف سوخت

پارس

پس از مقایسه قدرت و دور موتور انواع مختلف پژو پارس، نوبت به بررسی میزان مصرف سوخت اعضای مختلف این خانواده می‌رسد. چرا که با توجه به هزینه بالای سوخت در کشور، برخی از هموطنان مدل‌های با مصرف سوخت پایین را ترجیح می‌دهند. پژو پارس سال به عنوان نسخه پایه و نخستین عضو این خانواده به شمارمی‌رود که، مصرف سوخت قابل توجهی نیز دارد و از این حیث، خرج زیادی روی دست خریدار خود می‌گذارد. البته وقتی صحبت از موتور مورد استفاده در این ماشین می‌شود، عطش زیاد پژو پارس سال برای بلیعدن بودجه فراوانی برای سوخت، امری تعجب‌آور نیست.

این خودرو در هر ۱۰۰ کیلومتر، حدودا ۹.۱ لیتر سوخت مصرف می‌کند که در مقایسه با دیگر انواع پژو پارس‌ که از موتور TU5 بهره می‌برند، رقم بالاتری محسوب می‌شود. همین موضوع در خصوص پژو پارس گازسوز نیز صدق می‌کند اما باتوجه به هزینه بالای سوخت در کشور، عده‌ای هستند که نوع گازسوز را به بنزینی ترجیح می‌دهند که طبیعتا باتوجه به قیمت پایین‌تر گاز در کشور، باید بودجه کمتری را به این امر اختصاص‌ دهند. با عبور از این دو مدل نوبت به پژو پارس ELX می‌رسد که با توجه به مطالب بیان‌شده درقسمت‌های قبل، از دو نوع موتور متفاوت در آن استفاده شده‌است.

در مدل‌هایی که از موتور XU7 استفاده می‌شود میزان مصرف سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر، ۸.۱ لیتر است حال آنکه در مدل‌های با موتور XUM ، میزان مصرف سوخت خودرو کمی بالاتر بوده و ۸.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. سپس نوبت به موتور TU5 می‌رسد که در پژو پارس LX  استفاده‌شده و موجبات اختلافی فاحش را در میزان مصرف سوخت فراهم‌کرده‌است. حجم سوخت مصرفی این نوع پژو پارس، ۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بوده، که در مقایسه با مدل‌های قبلی تفاوتی چشمگیر مشاهده می‌شود. البته پژو پارس اتوماتیک با وجود بهره‌بردن از موتور TU5 ، راه مدل ELX را ادامه نداده و مصرف سوختی مشابه با انواع  پژو پارس ELX مجهز به موتور XU7 را دارد که در هر ۱۰۰ کیلومتر، ۸.۱ لیتر سوخت مصرف می‌کند.

تفاوت در شتاب صفر تا صدی

پژو پارس

دیگر آیتمی که در خصوص آن میان خانواده پژو پارس اختلاف وجود دارد، تفاوت در شتاب صفر تاصد است. باتوجه به انواع گوناگون موتورهای مورد استفاده، این امر کاملا قابل پیش‌بینی است. سرمنشا نیروی پیشرانه‌ای که در پژو پارس تولید می‌شود، یک گیربکس ۵ دنده‌ای است که ظرف مدت ۱۱ ثانیه این خودرو را از شتاب ۰ به سرعت ۱۰۰ کیلومتر می‌رساند. با وجود استفاده از گیربکس ۵ دنده‌ای دستی در پژو پارس  ELX، در این زمینه اما برتری مختص پژو ELX است. این مدل پژو پارس می‌تواند تنها در عرض ۹ ثانیه خود را از شتاب ۰ به سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساند. پژو  LXدر این آیتم اختلافی چشمگیر با مدل قبلی دارد و این خودرو به فاصله زمانی در حدود ۱۳.۲ ثانیه نیاز دارد از حالت سکون به شتاب ۱۰۰ کیلومتر برسد. این اختلاف در مدل اتومات پژو پارس در مقایسه با مدل  ELX بیش از پیش تشدید می‌شود و راننده و دیگر سرنشینان باید حدودا ۱۵ ثانیه صبوری به خرج‌دهند تا خودرو از شتاب صفر به سرعت صد کیومتر برسد.

تفاوت در فضای داخل کابین

پس از بررسی انواع آیتم‌های مختلفی همچون نوع موتور، شتاب و مصرف سوخت، نوبت به وارسی  داخل کابین اعضای خانواده پژو می‌رسد. همانطور که اشاره ‌رفت پژو پارس معمولی (سال) مدل پایه‌ای انواع مختلف پژو پارس بوده و به همان نسبت نیز از امکانات پایه‌ای برخورداراست. تمامی آپشن‌های این خودرو به دکمه‌های کنترلی روی فرمان و مجهز بودن به کیسه هوا برای سرنشینان جلو و در نهایت به سیستم تهویه اتوماتیک محدود می‌شود.

فروش خودرو بدون اتلاف وقت و به بهترین قیمت بازار را با سوییچ تجربه کنید

برای درخواست فروش خودرو اینجا کلیک کنید

البته فضای داخل کابین در این خودرو نیز زیاد آرام نیست و مخصوصا در سرعت‌های بالا، سروصدای موتور می‌تواند برای سرنشینان ناخوشایند باشد. در این زمینه اما پژو LX پیشتاز در خانواده پژو پارس بوده و به عنوان مجهزترین خودرو شناخته می‌شود. این خودرو علاوه بر امکانات پایه‌ای همچون کیسه هوا، از فرمان هیدورلیکی، آینه‌های راهنمادار و جانبی تاشو و سنسور دنده عقب نیز بهره می‌برد. برای راحتی حال راننده نیز صندلی وی از آپشن گرمکن برقی با تنظیم دستی برخورداراست. امکانات پژو پارس ELX نیز تقریبا با مدل  LXبرابر است اما به هرحال برتری در این زمینه با پژو پارس LX  است. در خصوص پژو پارس اتوماتیک نیز تنها آیتم قابل توجهی که در این مدل دیده نمی‌شود، خودکار نبودن آینه‌های تاشو این خودرو است.

تفاوت انواع پژو پارس

کلام آخر بررسی تفاوت انواع پژو پارس

در این مقاله تلاش‌شد تا برحسب مهم‌ترین آیتم‌ها، انواع مختلف خانواده پژو پارس مورد بررسی قراربگیرند. آن دسته از خریدارانی که به خرید پژو پارسی با مصرف سوخت پایین‌تر با و تجهزات فول آپشن می‌اندیشند، باید رو به خرید پژو پارس LX بیاورند. در مقابل اما به عاشقان سرعت پیشنهاد می‌شود که حتما از مدل ELX استفاده کنند تا معنی واقعی سرعت را درک کنند. به هرحال توصیه می‌شود که حتما از مشاوره یک کارشناس مجرب در این زمینه استفاده‌شود تا بتوان براساس بودجه موردنظر، بهترین تصمیم ممکن را اتخاذ کرد. در پایان از شما دوستان خواهشمندیم که اگر این مقاله برای شما مفید بود، ما را در بازنشر هرچه بهتر آن در صفحات مجازی یاری کنید و یا اگر سوالی در این زمینه دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما به اشتراک بگذارید. در نهایت مروری کوتاه داریم بر آنچه که گفته‌شد.

مهم‌ترین شخاص‌های تفاوت در خانواده پژو پارس

  • تفاوت انواع پژو پارس در قدرت موتور
  • تفاوت در مصرف سوخت
  • تفاوت در شتاب صفر تا صدی
  • تفاوت در فضای داخل کابین

بیشتر بخوانید: