در این مقاله معایب پژو پارس موردبررسی قرارگرفته است. یکی از محبوب‌ترین محصولات ایران‌خودرو پژو پارس می‌باشد. این خودرو ده سال پس از ساخت خودرو پژو ۴۰۵ با ایجاد تغییرات در آن و به‌عنوان فیس لیفت آن برای اولین بار در سال ۱۳۷۹ طراحی و ساخته‌شده است. پژو پارس که با نام “پژو پرشیا” نیز شناخته می‌شود، به دلیل مشکلات کپی‌رایت به “پژو سفیر” و درنهایت پژو پارس تغییر نام داد.

این خودرو در سه مدل پارس، پارس 16V و پارس ELX ساخته‌شده بود. مدل‌های 16V و ELX از موتور سوپاپ 16 PSA قوی‌تر و چند امکانات اضافی استفاده می‌کنند. از ابتدای تولید خودرو پژو پارس تاکنون، ایران‌خودرو آپشن‌های مختلفی را به آن اضافه کرده است. ساده‌ترین نسخه این خودرو، پژو پارس می‌باشد و پیشرفته‌ترین آن پژو پارس اتوماتیک نام دارد. انواع مختلف این خودرو طی این سال‌ها توجه همه سنین را به خود جذب کرده است. پژو پارس یکی از خودروهای ایرانی است که کیفیت خوبی در مقایسه با دیگر خودروهای ایرانی دارد. با این وجود معایبی نیز دارد.

[switch_forms_buy]

مصرف سوخت بالای پژو پارس

همان‌طور که قبلاً گفته شد موتور پژو پارس و پژو ۴۰۵ مشترک می‌باشد. این یکی از بزرگ‌ترین معایب پژو پارس در نظر گرفته می‌شود. موتور ۱.۸ لیتری هشت سوپاپ آن موسوم به  XU7مجهز به یک فناوری بسیار قدیمی می‌باشد که اصلاً کارایی خوبی ندارد. زیرا ارقام خروجی این موتور برای خودروی پژو پارس با این حجم قابل‌قبول نیستند.

درنتیجه با وجود این موتور، مصرف سوخت پژو پارس بسیار بالا می‌باشد. به‌عنوان مثال، هر خودروی پژو پارس برای پیمودن صد کیلومتر، تقریباً نه لیتر بنزین مصرف می‌کند. این مقدار سوخت در مقایسه با دیگر خودروهای ایرانی مقدار زیادی می‌باشد و از موارد مهم معایب پژو پارس است. زیرا امروزه باوجود گران‌تر شدن بنزین، مصرف سوخت پژو پارس ازنظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه و بهینه نمی‌باشد. در نتیجه، این مسئله می‌تواند در کاهش فروش آن در بازار تأثیرگذار باشد.

معایب پژو پارس

کیفیت پایین کابین پژو پارس

یکی دیگر از معایب پژو پارس اجزاء بی‌کیفیتی می‌باشد که برای ساخت قسمت‌های داخلی و کابین آن استفاده‌شده است. یکی از ایرادات اساسی که به کابین داخلی خودروی پژو پارس گرفته می‌شود، طرح جدید کابین آن است. در واقع پس از الزام نصب دو ایربگ در خودرو، طراحان ایران‌خودرو، طرحی جدید برای کابین آن طراحی کردند که داشبورد سوناتایی نام دارد.

اگرچه این طرح از زیبایی منحصربه‌فردی برخوردار است اما جنس آن کیفیت چندانی ندارد. همچنین پس از گذشت مدت‌زمانی در کابین داخلی خودرو سروصدا ایجاد می‌شود. روند کاهش کیفیت اجزاء داخلی خودرو در ایران به‌ویژه در ساخت پژو پارس از سال ۹۰ آغاز شد. با ادامه این روند امروزه برخی از بخش‌های کابین خودرو پژو پارس نیازهای مالکان خودرو را برآورد نمی‌کنند و کارایی مورد انتظار را نشان نمی‌دهند. به همین علت، این مسئله از موارد قابل توجه معایب پژو پارس می‌باشد.

معایب پژو پارس

هزینه نگهداری بالا پژو پارس

با مقایسه خودروهای پژو پارس و پژو ۴۰۵ می‌توان دریافت که این دو هم ازنظر قدرت موتور، و هم ازنظر تجهیزات داخلی، تفاوت چندانی باهم ندارند. درحالی‌که هزینه پژو پارس نسبت به پژو ۴۰۵ بسیار بیشتر است. همین مسئله به‌عنوان یکی از معایب پژو پارس در نظر گرفته می‌شود. اغلب این هزینه به وجود برخی از آپشن‌ها و تجهیزات رفاهی پژو پارس مربوط است. همچنین قیمت قطعات یدکی و تزیینات ظاهری پژو پارس بسیار بالاتر از پژو ۴۰۵ می‌باشد. از طرفی به‌واسطه کیفیت پایین اجزاء خودرو پژو پارس، هم ازنظر فنی و هم ازنظر ظاهری، ممکن است افرادی که به‌تازگی آن را خریداری کرده‌اند، مجبور به تعمیر آن شوند.

قیمت بالا پژو پارس

یکی از معایب پژو پارس قیمت آن است. این خودرو نه‌تنها هزینه نگهداری بالایی دارد بلکه قیمت آن در مقایسه با خودروهای تولید داخلی بسیار بالا می‌باشد. زمانی که خریداران هزینه بالایی در ازای یک خودرو می‌پردازند، در مقابل آن، انتظار دارند آن خودرو تجهیزات و کیفیت بالایی داشته باشد. درحالی‌که مدل‌های جدید خودرو پژو پارس، باوجود افزایش قیمت آن در سال‌های اخیر، کیفیت کمتری نسبت به نسخه‌های قبلی دارد.

طراحی بدنه قدیمی پژو پارس

باوجود اینکه پژو پارس به‌عنوان فیس لیفت پژو ۴۰۵ طراحی و ساخته‌شده است، اما ظاهر متفاوتی نسبت به آن ندارد‌. در اولین سال‌های رونمایی از پژو پارس، این خودرو موردتوجه افراد زیادی قرار گرفت. اما پس از گذشت مدت‌زمانی، ظاهر بیرونی آن برای طرفداران، عادی شد و جذابیت خود را از دست دارد. خودروسازان نیز هیچ ایده‌ای برای تغییر طراحی بدنه قدیمی خودرو پژو پارس ندارند. این مسئله به‌عنوان یکی دیگر از معایب پژو پارس در نظر گرفته می‌شود.

ایرادات بخش فنی پژو پارس

علاوه بر معایب پژو پارس ازنظر ظاهری، هزینه، و مصرف سوخت، ایرادات فنی نیز در آن دیده می‌شود. به طور مثال، گیربکس با سیستم‌های انتقال قدرت هماهنگ نمی‌باشد یا خودرو در مقابل موتور پرقدرت آن، سرعت کافی ندارد.

علاوه بر موارد ذکر‌شده، در برخی از خودروهای پژو پارس، با افزایش سرعت خودرو، سروصدای غیرمعمول ایجاد می‌گردد. همچنین در برخی موارد صدای موتور در داخل کابین خودرو شنیده می‌شود که بسیار آزاردهنده است. از طرفی دیگر خودروی پژو پارس دارای کوئل ضعیف می‌باشد و پس مدتی کار کردن خودرو، نیاز به تعویض دارد. خودروسازان داخلی در هر دوره ساخت خودروی پژو پارس از محصولات با کیفیت متفاوت استفاده می‌کنند. از همین رو این معایب پژو پارس در همه خودروهای پژو پارس قابل‌توجه نیستند. در نتیجه فقط برای افراد ریزبین و وسواسی غیرقابل‌تحمل می‌باشند.

ایمنی ضعیف پژو پارس

خودروی پژو پارس هرگز در آزمون تست تصادف بین‌المللی شرکت نکرده است. به همین دلیل نمی‌توان در مورد ایمنی آن به‌طور قاطعانه نظر داد. این خودرو به گروه خودروهای فرانسوی دهه 80 میلادی تعلق دارد. خودروهای آن دوره نیز از ایمنی کافی در تصادفات برخوردار نبودند. علاوه براین خودروی پژو پارس فاقد تجهیزات ایمنی خودروهای مدرن است. امکانات ایمنی این خودرو، تنها شامل سیستم ترمز ضدقفل، سیستم توزیع نیروی ترمز و کیسه‌های هوا راننده و سرنشین جلو می‌باشد. بنابراین یکی دیگر از معایب پژو پارس به دلیل امتیازات ضعیفی است که این خودرو از نظر ایمنی دارد.

معایب پژو پارس

معایب پژو پارس سال

پژو پارس سال یکی از مدل‌های پژو پارس بوده که فیس لیفتی از پژو 405 است. این خودرو دارای معایبی بوده که در زیر به معایب پژو پارس سال اشاره شده است.

  • مصرف سوخت بالا
  • طراحی یکنواخت و تکراری
  • ایمنی پایین خودرو
  • کیفیت ساخت پایین
  • استهلاک بالا

جمع‌بندی بررسی معایب پژو پارس

پژو پارس یک نمونه از فیس لیفت خودروی پژو ۴۰۵ است که مدل‌های مختلف آن در بازار عرضه می‌شود. در سال‌های اخیر، به دلیل افزایش قیمت خودروها، خریداران به ناچار باید از میان مدل‌های محدود انتخاب کنند. بنابراین توجه به معایب پژو پارس در هنگام خرید بسیار اهمیت دارد. از معایب این خودرو می‌توان به مصرف سوخت بالا، کیفیت پایین کابین، هزینه نگهداری بالا، قیمت بالا، طراحی بدنه قدیمی، معایب بخش فنی و ایمنی پایین اشاره کرد.

بیشتر بخوانید:

کارت طلایی ایران خودرو چیست؟

آنچه باید درباره محاسبه عوارض سالیانه خودرو بدانید

سنسور ضربه چیست؟

دیسک و صفحه چیست؟

آشنایی با معنی چراغ‌های پشت آمپر خودرو

مکمل سوخت چیست و چه اهمیتی دارد؟