رنو کپچر که محصولی از شرکت خودروسازی رنو فرانسه است، از سال ۲۰۱۶ وارد ایران شد. شرکت ایران‌خودرو با واردات این محصول توانست نظر بسیاری از مشتریان را به خود جلب کند. تا جایی که در سال‌های اولیه ورود این خودرو به ایران، با استقبال خوبی از سمت خریداران مواجه شد. به مرور زمان و با تکمیل قابلیت‌های این خودرو، تمایلات برای خرید رنو کپچر بیش‌تر شد تا بتواند به گزینه‌ای مناسب برای شهرنشین‌ها تبدیل شود.

معایب رنو کپچر

با رنو کپچر بیشتر آشنا شوید

با نگاهی به بازار خودرو می‌توان به این نکته پی برد که مردم میل بیش‌تری به خرید خودروهای کوچک شهری دارند. مشکلاتی مانند ترافیک زیاد و کمبود جای پارک، این میل را در مردم تقویت کرده است. در این بین رنو کپچر به عنوان یک کراس‌اوور جمع و جور شهری شناخته می‌شود که مشتریان خاص خودش را دارد.

رنو کپچر جزو سگمنت کراس‌اوورهای کامپکت دسته‌بندی می‌شود. این خودرو برای افرادی که قصد خرید خودرو چینی را ندارند، مناسب به نظر می‌رسد. این خودرو که با نام سامسونگ QM3 نیز شناخته می‌شود، در کشورهای مختلفی مانند برزیل، روسیه و ایتالیا نیز عرضه می‌شود. مطابق با اطلاعاتی که از شرکت سازنده این خودرو به دست آمده است، سرعت این خودرو به حداکثر 192 کیلومتر در ساعت می‌رسد. در هر صد کیلومتر کارکرد نیز حدودا 5.9 لیتر سوخت مصرف می‌کند.

طراحی ظاهری رنو کپچر

هنگامی که در یک نگاه رنو کپچر خوش‌چهره را مورد بررسی قرار می‌دهید، متوجه ابعاد کوچک آن خواهید شد. این ویژگی برای یک خودرو شهری امری کاملا معقول به نظر می‌رسد. برخی معتقدند، نبود خطوط اضافه و نمای ساده پنجره‌ها و چراغ‌های خودرو باعث شده تا ظاهر خودرو جذاب نباشد؛ اما خوشبختانه این سادگی باب میل بسیاری از خریداران، خصوصا جوانان است.

معایب رنو کپچر

 

رینگ‌های آلومینیومی، چراغ‌های خشن و سپر جلو رنو کپچر، در کنار نوارهای کرومی بدنه، حسی پویا به خودرو بخشیده است. از آنجایی که این خودرو رقبای زیباروی زیادی دارد، کارش برای جلب توجه کمی سخت است. برای مثال با نگاه به پشت خودرو، متوجه کوچک بودن شیشه‌های عقب آن خواهید شد. این ویژگی نه تنها از نظر ظاهری بلکه از نظر ایمنی مشکلاتی ایجاد می‌کند. زیرا راننده در هنگام رانندگی دید کاملی نخواهد داشت.

در بخش جلویی کپچر کاپوتی کوتاه و شیب‌دار دیده می‌شود. جلو پنجره عریض، طراحی شیب‌دار سقف و چراغ‌های کشیده، ظاهری جذاب برای این خودرو ایجاد کرده است. از دیگر مواردی که در طراحی بدنه خودرو جلب توجه می‌کند، چراغ‌های مه‌شکن و دی‌لایت روی سپر است. علاوه‌بر این، رینگ آلومینیومی، گلگیرهای عضلانی و آینه‌بغل هم‌رنگ با سقف، به جذابیت‌های این خودرو اضافه می‌کند.

طراحی کابین رنو کپچر 

سادگی در طراحی بدنه خودرو رنو کپچر، در کابین آن نیز به وضوح دیده می‌شود. بسیاری از خودروهای چینی ارزان‌قیمت‌‌تر از رنو کپچر نیز کابینی مشابه با آن دارند. یکی از آپشن‌های خوب این خودرو، فرمان برقی و مجهز آن است که در این رنج قیمتی بی‌نظیر است. هم‌چنین در وسط کابین یک مالتی مدیا قرار دارد که زیر آن سیستم تهویه اتوماتیک تعبیه شده است.

کپچر

کابینی پوشیده شده از پلاستیک، چیزی است که به محض سوار شدن با آن مواجه خواهید شد. البته خوشبختانه امکانات رفاهی مناسب این خودرو در حدی است که بتوان از این مورد چشم‌پوشی کرد. مواردی مثل صفحه‌نمایش لمسی هفت اینچی، سنسور پارک و دوربین دنده‌عقب، کروز کنترل و سیستم محدودکننده سرعت (Speed Limiter)، سیستم استارت دکمه‌ای هوشمند، آینه‌های کناری برقی و تاشو با دید گسترده و مجهز به گرم‌کن و راهنما.

همه چیز درباره مشخصات فنی رنو کپچر

رنو کپچر در بازارهای جهانی با گیربکس‌ها و موتورهای متفاوتی عرضه شده است. مدل وارداتی ایران خودرو، دارای پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۲ لیتری توربو و گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته است. هم‌چنین سیستم تعلیق جلو مک‌فرسون و سیستم تعلیق عقب بازرویی است که برای رانندگی شهری بسیار مناسب به نظر می‌رسد.

جدول مشخصات فنی رنو کپچر

نوع موتور خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۲ لیتر
سیلندر/ سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور توربو
قدرت موتور ۱۲۰ اسب بخار
گشتاور ۱۹۰ نیوتن‌متر
نوع گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک DCT
محور محرک دیفرانسیل  جلو
حداکثر سرعت ثبت‌شده ۱۹۲ کیلومتر بر ساعت
شتاب صفر تا 100 ۱۰.۹ ثانیه
مصرف سوخت ۵.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
نوع بدنه کراس‌اوور
حجم باک ۴۵ لیتر
ظرفیت سرنشینان ۵ نفر
حجم صندوق عقب ۳۷۷ لیتر
طول ۴۱۲۲ میلی‌متر
عرض ۱۷۷۸ میلی‌متر
ارتفاع ۱۵۶۶ میلی‌متر
فاصله بین محورها ۲۶۰۶ میلی‌متر
استاندارد آلایندگی یورو ۵
وزن خودرو ۱۱۸۰ کیلوگرم

 

مزایای رنو کپچر؛ از ۵ ستاره ایمنی تا تکنولوژی فرمول یک!

یکی از نقاط قوت رنو کپچر، کیفیت بالای ساخت و یا مونتاژ آن است. فرقی نمی‌کند که این خودرو وارداتی باشد و یا توسط ایران‌خودرو مونتاژ شود. کپچر دارای ۶ کیسه هوا است و در تست تصادف یورو ان کمپ توانسته ۵ ستاره ایمنی دریافت کند. پنج ستاره ایمنی اروپا یک مزیت فوق‌العاده برای یک خودرو شهری به حساب می‌آید.

معایب رنو کپچر

رنو کپچر نسبت به پیشرانه کم حجم خود، شتاب قابل قبولی دارد. شرکت سازنده این خودرو ادعا کرده است که از دور موتور ۱۵۰۰ دور در دقیقه و با دنده یک، نود درصد قدرت موتور آزاد می‌شود. این موضوع در شتاب‌گیری اولیه خودرو نقش بسیار مهمی دارد. جالب است بدانید رنو از آلومینیوم برای ساخت پیشرانه کپچر استفاده کرده و از تکنولوژی خودروهای فرمول یک برای ساخت آن بهره‌مند شده است.

از دیگر مزایای رنو کپچر می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • سیستم تنظیم ارتفاع نور چراغ‌های جلو
  • قفل مرکزی و سیستم ورود بدون کلید
  • سیستم مصرف بهینه موتور (ECO-MODE)
  • چراغ‌های LED روز روشن
  • کارت قفل و استارت هوشمند رنو
  • کمربندهای ایمنی پیش کشنده با قابلیت محدود کردن فشار وارده
  • سیستم توزیع متعادل نیروی ترمز EBD
  • سیستم کنترل پایداری الکتریکی ESP
  • سیستم ترمز ضد قفل ABS
  • سیستم ترمز کمکی در موارد اضطراری EBA
  • سیستم کمکی حرکت در سربالایی HAS
  • ۴ ایربگ راننده، سرنشین جلو و جانبی

طراحی زیبا و اصولی، یکی دیگر از مزایای رنو کپچر است که برای عاشقان سبک مینیمال، هیجان‌انگیز به‌نظر می‌رسد. تا جایی که هیچ چیز اضافه‌ای در این خودرو دیده نمی‌شود و همه چیز به بهترین شکل سر جای خودش قرار گرفته است. شتاب ثانویه کافی این خودرو در کنار فرمان‌پذیری خوب آن، از دیگر مزایای رنو کپچر دانسته می‌شود. 

مصرف کم موتور نیز از مزایای بسیار مهم رنو کپچر است. این موتور در هر صد کیلومتر، ۴.۷ لیتر بنزین مصرف می‌کند. در مسیرهای شهری نیز این میزان به عدد ۶.۶ لیتر افزایش پیدا می‌کند. علاوه‌براین مصرف سوخت ترکیبی این خودرو ۵.۹ لیتر در هر صد کیلومتر است.

مروری بر معایب رنو کپچر که لازم است بدانید!

تمام خودروها در کنار داشتن مزایای متعدد، معایبی نیز دارند. تا جایی که غیر ممکن است در بازار خودرو، محصولی را پیدا کنید که فاقد هرگونه ایراد باشد. این معایب با در نظر گرفتن توقعات هر فرد از یک خودرو ایده‌آل، می‌تواند دارای اهمیت و یا فاقد اهمیت باشد. در ادامه به برخی از معایب خودرو رنو کپچر اشاره خواهیم کرد.

رنو کپچر در دسته خودروهای دیفرانسیل  جلو قرار دارد. در این گونه خودروها، در اغلب موارد قسمت جلویی خودرو سنگین شده و این موضوع تاثیر منفی روی هندلینگ خودرو می‌گذارد. بسیاری از خودروهای دیفرانسیل جلو، در مقایسه با خودروهای دو دیفرانسیل توان کمتری دارند. برای مثال هنگامی که از خودروهای دیفرانسیل جلو مانند رنو کپچر در جاده‌های لغزنده استفاده می‌شود، توان کم خودرو به خوبی قابل لمس است. 

یکی دیگر از معایب رنو کپچر این است که در ساخت این خودرو از ترمزهای کاسه‌‌ای عقب استفاده شده است. در صورتی که کارشناسان معتقدند نمونه‌های دیگر ترمز مانند ترمزهای دیسکی می‌توانند عملکرد مطلوب‌‌تری داشته باشند. هم‌چنین اگر به دنبال خودرویی با حجم موتور بالا هستید، بهتر است از خرید رنو کپچر منصرف شوید. زیرا رنو کپچر دارای یک موتور، با حجم 1.2 لیتر توربو است.

 

کم بودن ارتفاع کابین خودرو، از دیگر معایب رنو کپچر به حساب می‌آید. این در حالی است که وقتی از بیرون به خودرو نگاه می‌کنید، یک شاسی بلند زیبا را مشاهده می‌کنید، اما در داخل خودرو این حس کاملا متفاوت است. علاوه‌براین، اگر شما از آن دسته افرادی هستید که کیفیت سیستم صوتی خودرو برای‌تان مهم است، ‌باید به فکر نصب یک سیستم صوتی خوب روی این خودرو باشید.

خودروهایی که همرده و هم قیمت با خودروی رنو کپچر هستند، معمولا دارای تجهیزات بیشتری نسبت به آن هستند. از جمله این تجهیزات می‌توان به قابلیت تنظیم برقی صندلی‌ها و حضور سانروف اشاره کرد که رنو کپچر از آن‌ها بهره‌‌ای نبرده است. بسیاری معتقدند عدم حضور سانروف در خودرو، بسیار بیشتر از نبود صندلی‌هایی با قابلیت تنظیم برقی در رنو کپچر، به چشم می‌آید.

بسیاری از افراد بعد از خرید و استفاده از رنو کپچر به این موضوع اشاره داشته‌اند که بعضی از ویژگی‌هایی که در کاتالوگ خودرو به آن اشاره شده است، قابل استفاده نیستند. برای مثال می‌توان به سیستم اتوماتیک قفل شدن درب‌های خودرو بعد از شروع رانندگی، GPS، پاور ویندوز و AFS اشاره کرد. البته برخی از این قابلیت‌ها مانند سیستم GPS توسط نمایندگی قابلیت فعال شدن دارد.

کلام آخر بررسی رنو کپچر

در این مقاله با معرفی رنو کپچر سعی شد زمینه شناخت بیش‌تری نسبت به این خودرو ایجاد شود. این خودرو با وجود تمامی محاسن، معایبی هم دارد که هنگام خرید، ممکن است خریداران را دچار تردید ‌کند. از طرفی برخی معتقدند قیمت این خودرو نسبت به مجموع ویژگی‌هایی که دارد، بالا بوده و بسیاری ترجیح می‌دهند با صرف همین هزینه خودروهای هم‌رده دیگری را انتخاب کنند.

رنو کپچر با تمام این توصیف‌ها، به عنوان خودرویی کارآمد و ایمن شناخته می‌شود که خریداران خاص خودش را دارد. این محصول با تکیه بر برند قابل اعتماد خود، نظر مثبت مشتریان را به خود جلب کرده است. به هر حال کسانی که دوست ندارند خودروی چینی سوار شوند، بدون شک این محصول باب میل‌شان خواهد بود. اما ورود رقبایی مانند پژو ۲۰۰۸ و سانگ یانگ تیوولی، کار را کمی برای این خودرو سخت کرده است.

سوالات متداول

  1. آیا رنو کپچر خودرو خوبی است؟

رنو کپچر خودرویی با ظاهر شاسی‌بلند و در عین حال جمع‌وجور شهری است. مصرف سوخت کم این خودرو در کنار امکانات رفاهی قابل قبول، آن را به خودرویی مناسب برای شهرنشینان تبدیل کرده است. حداکثر سرعت کپچر نیز ۱۹۲ کیلومتر در ساعت است.

  1. سطح ایمنی رنو کپچر چقدر است؟

رنو کپچر توسط موسسه Euro-NCAP مورد آزمایش قرار گرفته و توانسته است هر ۵ ستاره این موسسه را از آن خود کند. بنابراین سطح ایمنی این خودرو بسیار بالا و قابل اطمینان است.

  1. قیمت رنو کپچر چقدر است؟ 

حقیقت آن است که با توجه به نوسانات بازار، نمی‌توان قیمت تمام‌شده خودروها و حتی سایز محصولات را به طور قطعی اعلام کرد. بنابراین قیمت این خودرو با توجه به معاملات واقعی و روزانه انجام شده در بازار مشخص می‌شود.

  1. رنو کپچر دارای چه آپشن‌هایی است؟

باید بگوییم که رنو کپچر دارای آپشن‌های کاملی نیست. اما ویژگی‌هایی دارد که می‌تواند خریداران را راضی نگه دارد؛ مانند: کیسه هوای ایمنی برای راننده و سرنشین کناری همراه با ایربگ‌های جانبی (در مجموع ۴ عدد)، سیستم‌های ترمز و پایداری ABS ، EBD, EBA، ESP، HSE، سیستم ورود و استارت بدون کلید، کروز کنترل و محدودکننده سرعت، سنسورهای پارك و دوربين دنده عقب، نمایشگر 7 اینچی مرکزی، تهویه مطبوع اتوماتیک، فرمان برقي، چراغ‌های روشنایی در روز، سيستم تنظيم ارتفاع نور چراغ‌هاي جلو از داخل، آينه‌هاي جانبي برقي تاشونده و سنسور نور.