مشخصات فنی کوییک

S - سال 1400

- قیمت : 229000000

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

مقدمه

شرکت خودروسازی سایپا در راستای تلاش برای عبور از پراید در سال‌های پایانی منتهی به سده جدید شمسی، رونمایی از خودروی کوییک را دردستور کار خود قرارداد. درابتدای امر در سال ۱۳۹۹ بود که کوئیک R را روانه بازار ساخت تا دوران گذر از پراید به یک خودرو جدید برای سایپا آغازشود. به علاوه رونمایی از خودروهای کوییک واکنشی درخور از سوی شرکت سایپا به خروج شرکت‌های خودروسازی مغرب‌زمین از ایران بعد از خروج آمریکا از برجام بود. حدود یک سال بعد یعنی در سال ۱۴۰۰ نسخه فیس لیفت کوییک R با نام سایپا کوییک s وارد بازار کشورشد که از چند جنبه مهم تغییرات مثبتی را تجربه کرده‌بود. اما به صورت کلی عمده‌ترین تغییراتی که کوییک s نسبت به نسل قبلی خود تجربه کرده‌است به اضافه‌شدن برخی امکانات و آپشن‌ها به درون کابین خودرو بازمی‌گردد. همچنین استاندارد آلایندگی نیز با ارتقاء روبروبوده اما دربخش مشخصات فنی تغییر چندانی در کوییک s به نسبت نسل قبلی دیده نمی‌شود. درادامه با ما همراه باشید تا از صفرتاصد و به جامع‌ترین صورت ممکن به بررسی محصول نوبرانه سایپا یعنی کوییک s بپردازیم. آن‌ چه در ادامه می‌خوانیم.

  • مشخصات فنی
  • امکانات رفاهی
  • سطح ایمنی
  • تجربه رانندگی
  • بررسی رقبا
مشخصات فنی کوییک S - سال 1400

همانگونه که در مقدمه اشاره‌شد بخش فنی کوییک s یکی از آن مباحثی بود که توسط سایپا نسبت به نسل قبل بدون تغییرماند و همچنان همان موتوری که در اکثر محصولات این شرکت نظیر تیبا، ساینا و حتی کوییک معمولی استفاده می‌شود در خودروی مورد بحث نیز مورد استفاده قرارگرفته‌است. وزن کلی خودرو کوییک s ۱۰۶۵ کیلوگرم بوده و طول و عرض و ارتفاع این ماشین به ترتیب بر حسب میلی‌متر عبارتند از ۴۰۰۵ و ۱۶۷۸ و ۱۵۳۲. فاصله محوری تعبیه‌شده درون کوییک s ۲۴۱۲ میلی‌متر است. مهندسین سازنده از یک موتور با حجم ۱.۵ لیتری که از ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ بهره می‌برد به عنوان قلب تپنده این خودرو تعبیه کرده‌اند. نوع تنفس موتور کوییک s به صورت طبیعی بوده و نحوه انتقال نیرو از موتور به چرخ‌ها به صورت دیفرانسیل جلو است و از یک جعبه دنده ۵ دنده دستی بهره می‌برد. درخصوص توان خروجی با ذکر جزئیات باید اشاره‌کرد که حداکثر قدرت اسب بخار کوییک s ۸۷ در هر ۵۳۰۰ دور بر دقیقه بوده و نهایت قدرت گشتاور نیوتن‌برمتر نیز ۱۲۸ در هر ۴۳۰۰ دور بردقیقه است. باتوجه به این توان خروجی نمی‌توان انتظار چندانی را برای تجربه یک رانندگی پرسرعت از خودروی کوییک s داشت. به همین دلیل باید گفت که حداقل ۱۳ ثانیه طول می‌کشد تا سرنشینان به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ثانیه از شتاب صفر برسند. در نهایت سرعتی که این خودرو می‌تواند در اختیار راننده قراردهد ۱۶۰ کیلومتر برساعت است. درخصوص مصرف سوخت این خودرو نیز باید گفت که حجم باک کوییک s ۴۱ لیتر بوده و مصرف سوخت ترکیبی این ماشین فارغ از ترددهای شهری و برون شهری در هر ۱۰۰ کیلومتر ۷.۱ لیتر است. خبر خوب اما این است که این خودرو از استاندارد آلایندگی یورو ۵ بهره می‌برد. درادامه مشخصات فنی کوییک s به روایت جدول عبارتنداز:

مدل خودرو کوییک s
حجم موتور ۱۵۰۳ سی‌سی
حداکثر قدرت اسب بخار ۸۷ اسب بخار بعد از ۵۳۰۰ دور بر دقیقه
پیشرانه خودرو ۴ سیلندر تنفس طبیعی
نهایت گشتاور نیوتن‌برمتر ۱۲۸ نیوتن‌متر بعد از ۴۳۰۰ دور بر دقیقه
شتاب صفر تا صد ۱۳ ثانیه
نهایت سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت
میزان مصرف ترکیبی سوخت ۷.۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
گیربکس ۵ دنده دستی
امکانات رفاهی

با عبور از مشخصات فنی نوبت به بررسی امکانات رفاهی و آپشن‌های خودرو کوییک s می‌رسد. در این بخش است که بیشترین تفاوت ممکن میان این نسل و نسل قبلی کوییک رقم می‌خورد. البته باید به این نکته نیز اشاره‌شود که پایه و اساس طراحی داخل کابین نیز مشابه نسل قبل است. اما وجود برخی اِلِمان‌ها و آپشن‌های پیشرفته‌تر نظیرغربیلک فرمان با طرح D شکل لاتین و تفاوت‌هایی در نشانگرهای متفاوت درون کابین و پنل تغییریافته کناری خودرو باعث شده‌است تا فضای کلی درون کوییک s نمایی مشتری پسند‌تر نسبت به نسل قبل، به خود بگیرد علاوه بر این موارد باید به طرح جدید داشبورد که به صورت G شکل نیز است اشاره‌شود. همچنین دیگر آیتم‌هایی که باعث شده‌است تا بخش امکانات رفاهی جذاب‌تر از همیشه به نظرآیند عبارتنداز: سنسور پارک عقب، سیستم تهویه نیمه اتوماتیک، نشانگر تعویض دنده، چراغ روشنایی در روز، مه‌شکن‌های جلو و عقب، سیستم هشداردهنده ایمنی و کامپیوتر سفری. در ادامه امکانات رفاهی روایت جدول عبارتنداز:

تجهیزات کوییک s
چراغ چراغ های دی لایت و هالوژن و بدرقه – چراغ های مه شکن جلو و عقب
سیستم مولتی مدیا ۴ عدد اسپیکر –USB –  CD
صفحه نمایش
رینگ‌ها  چرخ جلو 185/65R14- چرخ عقب 185/65R14
آینه آینه جانبی با تنظیم برقی
تهویه مطبوع سیستم کنترل دیجیتال تهویه
صندلی تنظیم ۶ حالت دستی صندلی راننده  و ۴ حالت دستی دیگر صندلی سرنشین جلو – ایزوفیکس صندلی – خروجی ۱۲ ولت – صندلی عقب تاشو
شیشه
سیستم هشدار دهنده سنسور پارک عقب
ایمنی

اگر چه خودروی کوییک  sتوانسته‌است در بخش امکانات رفاهی درخشان ظاهرشود و به نسبت دیگر ماشین‌های هم‌رده عملکردی بهتر از خود را به نمایش بگذارد، اما در بخش مشخصات و امکانات ایمنی است که خودروهای ایرانی و مخصوصاً محصولات خودروسازی سایپا حرف چندانی برای گفتن‌ ندارد. ولی داستان برای خودروی مورد بحث تا حدودی متفاوت است. چراکه برای اولین بار طبق اعلام شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ISQI خودروی کوییک s موفق به اخذ ۴ ستاره ایمنی و کیفیت شده‌است. این آزمون نیز در شهریور سال ۱۴۰۰ انجام‌شده و نتایج امیدوارکننده تری را به نسبت دیگر محصولات خودروسازی سایپا نشان می‌دهد. اما به هر حال شناسنامه ایمنی کوییک s درصورتی کامل و قابل استناد خواهدبود که حداقل در موسسه GLOBAL-ANCAP برای یک بار مورد تست تصادف قراربگیرد. اما از آنجایی که کمپانی‌های خودروسازی ایرانی دسترسی به هیچ‌یک از شعبات موسسه نام‌برده را ندارند، تنها مرجع دردسترس، نتایج اعلام‎شده توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران است. البته کسب ۴ ستاره ایمنی در داخل کشور نیز تا حدودی قابل پیش‌بینی بود. چراکه وجود سیستم‎‌های ترمز متعدد تعبیه‌شده درون کوییک s توانسته‌است ضریب حفظ‌کردن جان سرنشینان را بالاببرد. در ادامه مشخصات ایمنی کوییک s به روایت جدول عبارتند از:

تجهیزات کوییک s
تجهیزات ایمنی و حفاظتی سیستم ضد سرقت – سنسور سیستم هشدار دهنده
کیسه هوا مجهز به ۲ کیسه هوا – کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
سیستم ترمز ترمز کمکی BA – توزیع الکترونیکی نیروی ترمزEBD  – ترمز ضد قفل  ABS – ترمز عقب کاسه ای
تجربه رانندگی

در بحث مشخصات فنی مشخص می‌شود که کوییک s قرابت و رابطه نزدیکی با پراید دارد. باتوجه به شتاب صفرتاصد دو رقمی این خودرو در همین ابتدای کار باید به عاشقان سرعت گفت که قید خرید این ماشین را بزنند. چراکه به هیچ عنوان نمی‌تواند پاسخگوی نیاز آنان باشد. مورد دوم نیز به عدم عایق‌بندی صحیح کابین بازمی‌گردد. چراکه بالارفتن دور موتور باعث می‌شود صدای موتور به درون کابین سرایت‌کرده و آرامش سرنشینان را به هم‌بزند. به علاوه سیستم تعویض دنده و فنربندی خودرو کوییک نیز ماهیتی کاملا سفت و خشک همچون پراید دارد. سیستم تعویض دنده این ماشین علیرغم برخورداری از سامانه‌های هیدرولیکی جدید ممکن است به علت نو بودن در ابتدای رانندگی، راننده را برای تعویض دنده تا حدودی با مشکل روبروسازد. دریک کلام باید گفت که تجربه رانندگی کوییک s به نسبت پراید پیشرفت چشمگیری داشته اما همچنان فاصله فراوانی نیز با مرزهای تکنولوژی دنیا دارد.

بررسی رقبا

هم‌اکنون بازار خودروسازی ایران از کمبود شدید خودروهای اقتصادی با قیمت مناسب رنج می‌برد. به همین دلیل به ناچار باید خودرو‌ کوییک s را میان دیگر رقبای هم خانواده مورد بررسی قرارداد. اولین رقیب کوییک s، خودروی تیبا پلاس ۲ است. با مقایسه این دو خودرو مشخص می‌شود که کوییک s از یک کابین جدیدتر و و رخی خشن‌تر برخورداراست. البته علاوه بر خودروهای هم خانواده دیگر ماشین‌های دست دوم نیز نظیر پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نیز در صورت کارکرد می‌توانند با کوییک به رقابت بپردازند.

جمع‌بندی

اما در یک جمع‌بندی نهایی باید گفت که خودروی کوییک s به دلیل داشتن فضای جادار سرنشینان عقب، قیمتی اقتصادی‌تر، آپشن‌های قابل قبول‌تر به نسبت دیگر رقبای خود و البته هزینه نگهداری پایین‌تر به نسبت دیگر ماشین‌های هم‌رده به عنوان یک خودروی اقتصادی خانوادگی و البته رقیبی قابل احترام درمیان ماشین‌های دیگر به حساب می‌آید.

خودروهای مرتبط
کیلومتر