معرفی

مقایسه تندر ۹۰ با پژو ۲۰۶ صندوقدار، موضوع این مقاله از سری مقالات سوییچ است. در سال ۲۰۰۶ مدلی از پژو ۲۰۶ با همکاری پژو و ایران‌خودرو تولید و نام پژو ۲۰۶ SD بر روی آن نهاده شد. ابتدا قرار بود این خودرو با نام پژو آریان تولید شده و به بازار عرضه گردد که به ‌مرور زمان نام آریان از روی این خودرو در اذهان عمومی حذف گردید. صندوق عقب کوچک پژو ۲۰۶ هاچ‌بک، علت اصلی رفتن به سمت این خودرو بود. این خودرو دارای صندوق عقب با حجم خوبی است. نام اس ای در واقع مخفف کلمه سدان است.

اما داستان تندر ۹۰ از کشور رومانی آغاز شد. زمانی که شرکت رنو فرانسه تصمیم گرفت خودرو ارزان قیمتی را از شرکت خودروسازی رومانیایی به نام داچیا خریداری، تولید و به بازار عرضه کند. نتیجه این تصمیم در سال ۲۰۰۴ و با نام داچیا لوگان به مرحله تولید رسید و البته به علت ناشناخته بودن برند داچیا، نام رنو لوگان برای این خودرو در نظر گرفته شد.

لوگان زمانی پای به بازار ایران گذاشت که پیکان از خط تولید خارج شد و همین نکته ذهن مدیران وقت صنعت خودروی کشور را متوجه لوگان کرد تا این خودرو به‌عنوان یکی از گزینه‌های جانشین پیکان در کشور حاضر شود. در نهایت در سال ۱۳۸۶ این خودرو به نام تندر ۹۰ به بازار آمد و هم‌زمان روی خط تولید دو شرکت ایران‌خودرو و پارس‌خودرو رفت.

برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید.

طراحی و مقایسه تندر ۹۰ با پژو ۲۰۶ صندوقدار

در بخش طراحی باید بگوییم که خودروی تندر ۹۰ ظاهری ساده دارد. از سوی دیگر، این خودرو با طراحی خاص خود مقاومت بیشتری را در برابر هوای بیرون ایجاد کرده است. اما در مقابل، فضای بیشتری را به سرنشینان خود ارائه می‌دهد و افراد درشت جثه مشکلی برای نشستن در داخل کابین ندارند. در مقابل پژو ۲۰۶ صندوقدار مانند پژو ۲۰۶ هاچ‌بک طراحی محبوب و خوبی را به‌خصوص در قسمت جلوی خودرو دارد.

اما با این ‌حال در نمای جانبی و قسمت پشتی خودرو، به ‌واسطه نوع طراحی صندوق عقب و ستون عقب کمی نامتوازن به نظر می‌رسد. به دلیل ابعاد و فاصله کمتر محورها در پژو ۲۰۶ صندوقدار فضای داخلی کمتری را به‌خصوص در ردیف عقب شاهد هستیم. به طوری که نشستن سه فرد در ردیف عقب با دشواری صورت می‌گیرد. در کل طراحی ۲۰۶ صندوقدار را می‌توان اسپرت‌تر و جذاب‌تر دانست اما تندر ۹۰ فضای بیشتری را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد.

مقایسه تندر ۹۰ با پژو ۲۰۶ صندوقدار

مشخصات فنی و مقایسه تندر ۹۰ با پژو ۲۰۶ صندوقدار

در مقایسه تندر ۹۰ و پژو ۲۰۶ صندوقدار به بررسی عملکرد فنی این دو خودرو می‌پردازیم. در قسمت فنی هر دو خودرو مشخصاتشان نزدیک به هم است. پیشرانه هر دو خودرو با حجم تقریبی ۱۶۰۰ سی‌سی به همراه ۱۶ سوپاپ و گیربکس ۵ سرعته است. پیشرانه تندر ۹۰ آلایندگی یورو ۴ است و ۱۰۵ اسب بخار قدرت خود را در دور موتوری معادل ۵۷۵۰ دور در دقیقه ارائه می‌کند. همچنین حداکثر گشتاور تولیدی این موتور ۱۴۰ نیوتن متر است که در دور ۳۷۵۰ ارائه می‌شود. در سوی دیگر با پیشرانه معروف ایران‌ خودرو به نام TU5  روبه‌رو هستیم.

پیشرانه پژو ۲۰۶ صندوقدار با استاندارد آلایندگی یورو ۴ حداکثر قدرت اسب بخار در دور موتور ۵۸۰۰ و حداکثر گشتاور ۱۴۸ نیوتن متر خود را در دور موتور ۴۰۰۰ ارائه می‌کند. صفر تا صد تندر ۹۰، معادل ۱۰.۲ ثانیه است و این مورد برای پژو 206 صندوقدار ۱۱.۴ ثانیه برآورد می‌شود. هر دو خودرو به‌آرامی دارای شتاب می‌شوند. در این بخش هماهنگی بین موتور و گیربکس در تندر ۹۰ بهتر ارزیابی شده است.

 

مدل خودرو پژو ۲۰۶ صندوقدار تندر ۹۰
پیشرانه چهارسیلندر، تنفس طبیعی ۱۶ سوپاپ چهارسیلندر، تنفس طبیعی ۱۶ سوپاپ
حجم موتور ۱.۶ لیتر ۱.۶ لیتر
حداکثر قدرت ۱۱۰ اسب بخار در ۵۶۰۰ دور در دقیقه ۱۰۵ اسب بخار در ۵۸۵۰ دور
حداکثر گشتاور ۱۴۲ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه ۱۴۰ نیوتن متر در ۳۷۵۰ دور
گیربکس دستی ۵ سرعته دستی ۵ سرعته
مصرف سوخت (ترکیبی) ۶.۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر ۶.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
شتاب صفر تا 100 ۱۱.۴ ثانیه ۱۰.۲ ثانیه
حداکثر سرعت ۱۹۳ کیلومتر بر ساعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت

آپشن و امکانات رفاهی در مقایسه تندر ۹۰ با پژو ۲۰۶ صندوقدار

در مقایسه تندر ۹۰ با پژو ۲۰۶ صندوقدار با مقایسه امکانات رفاهی به ادامه مقاله می‌پردازیم. این دو خودرو در بخش امکانات و آپشن‌های رفاهی تفاوت آشکاری با یکدیگر ندارند اما تندر ۹۰ در بحث آپشن‌های قرار گرفته بر روی دو خودرو کفه ترازوی خود را سبک و در مقابل پژو ۲۰۶ صندوقدار کفه ترازو را سنگین‌تر نموده است. پژو ۲۰۶ صندوقدار دارای تهویه مطبوع اتوماتیک، ترمزهای دیسکی هر چهارچرخ، تنظیم ارتفاع نور چراغ‌ها از داخل و تنظیم سیستم صوتی از پشت فرمان برخوردار است که در بخش تجهیزات رفاهی برتری را به پژو ۲۰۶ می‌دهند.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

تجهیزات پژو ۲۰۶ صندوقدار تندر ۹۰
چراغ مه‌شکن جلو و عقب، چراغ نقشه‌خوانی، چراغ جلو هالوژن مه‌شکن جلو و عقب، چراغ نقشه‌خوانی، قابلیت تنظیم زاویه نور، چراغ‌های جلو از داخل کابین
سیستم‌های مولتی مدیا سیستم صوتی با قابلیت پخش USB، AUX ، بلوتوث ۴ عدد بلندگو سیستم صوتی با قابلیت پخش USB AUX بلوتوث ۲ عدد بلندگوی جلو
صفحه‌نمایش ندارد ندارد
رینگ‌ها فولادی و آلومینیومی فولادی
آینه آیینه‌های جانبی با تنظیم برقی و مجهز به گرمکن آیینه‌های جانبی با تنظیم برقی و گرمکن
تهویه مطبوع اتوماتیک دستی
صندلی صندلی‌ها با روکش پارچه‌ای، تنظیم دستی صندلی راننده و سرنشین جلو صندلی‌ها با روکش پارچه‌ای، تنظیم دستی صندلی راننده و سرنشین جلو در شش‌جهت
شیشه برای سرنشینان جلو و عقب برقی شیشه‌ها برای سرنشینان جلو و عقب برقی
سیستم‌های هشداردهنده سنسور عقب
سایر امکانات سیستم تهویه اتوماتیک، سیستم همراهی تا درب منزل، سیستم تنظیم سرعت برف‌پاک‌کن با سرعت خودرو، کامپیوتر سفری، تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو از داخل، تنظیم ارتفاع و گودی کمر صندلی راننده، قفل مرکزی همراه با ریموت کنترل و ایموبلایزر، دو عدد کیسه هوا و سیستم ترمز ضد قفل شیشه‌های برقی، آینه‌های برقی، کامپیوتر سفری، تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو از داخل، تنظیم ارتفاع و گودی کمر صندلی راننده، قفل مرکزی همراه با ریموت کنترل و ایموبلایزر، دو عدد کیسه هوا و سیستم ترمز ضد قفل

ایمنی در مقایسه تندر ۹۰ با پژو ۲۰۶ صندوقدار

هر دوی این خودروها دارای ایمنی مناسبی هستند. تندر ۹۰ دارای سه ستاره ایمنی از مؤسسه یورو انکپ و پژو ۲۰۶ دارای ۴ ستاره ایمنی از این مؤسسه است. پژو ۲۰۶ صندوقدار به دلیل طرح ستون‌های این خودرو و استفاده از ترمزهای دیسکی در چهارچرخ ایمنی بهتری از تندر ۹۰ را ارائه می‌دهد. در بحث ایمنی آپشن‌های دیگر در جدول ذیل آمده است.

تجهیزات پژو ۲۰۶ صندوقدار تندر 90
تجهیزات ایمنی و حفاظتی سیستم ضد سرقت قفل مرکزی، قفل ایمنی کودک درب‌ها، کمربند ایمنی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع سیستم ضد سرقت، قفل مرکزی، کمربند ایمنی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع
کیسه هوا راننده و سرنشین جلو راننده و سرنشین جلو
سیستم ترمز ABS – EBD ABS – EBD

تجربه رانندگی در مقایسه تندر ۹۰ با پژو ۲۰۶ صندوقدار

هر دو خودرو دارای موتور ۱۶۰۰ سی‌سی هستند و با توجه‌ به توان تولیدی نزدیک به هم در زمان نسبتاً مناسبی سرعت خود را به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسانند. البته لوگان یا تندر ۹۰ در مدت‌زمان کمتر این کار را انجام می‌دهد. عملکرد دو خودرو نرم است.

شتاب اولیه تندر ۹۰ کمی بهتر از ۲۰۶ احساس می‌شود. در مقایسه تندر 90 با پژو 206 صندوق‌دار، این مورد دوم است که به لطف طراحی آیرودینامیک تر و ضریب دنده‌های بهتر، برتری را در دست می‌گیرد. شتاب ثانویه دو خودرو نیز در این کلاس بسیار خوب و راضی‌کننده است. سیستم تعلیق تقویت شده، باعث شده است که پژو ۲۰۶ صندوقدار نسبت به گونه هاچ‌بک از عملکرد نرمی برخوردار باشد و تکان‌های سطح مسیر حرکت را کمتر به راننده و سرنشینان منتقل کند. این مورد در تندر ۹۰ نیز صدق می‌کند. اما در نهایت پژو ۲۰۶ صندوقدار عملکرد و کیفیت سواری بهتری از تندر ۹۰ دارد.

تحلیل شرایط بازار در مقایسه تندر ۹۰ با پژو ۲۰۶ صندوقدار

در مقایسه تندر ۹۰ و پژو ۲۰۶ اس دی در حال حاضر می‌توان گفت که هر دو از ستون‌های بازار معاملات خودرو در کشور به‌حساب می‌آیند و رونق بسیار فراوانی را در بحث خرید و فروش تجربه می‌کنند. قیمت هر دو تقریباً مشابه است و از لحاظ فنی و ظاهری هر یک خصوصیات خاص خود را دارند. این دو خودرو در سالیان اخیر مشتریان فراوانی را توانستند به سمت خود بکشانند و در حال حاضر نیز از فروش نسبتاً مطلوبی در بازار برخوردار هستند. البته رونق بازار تندر ۹۰ علی ‌رغم قیمت بالاتر در مقایسه با پژو ۲۰۶ صندوقدار مطلوب‌تر برآورد می‌شود.

برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

جمع‌بندی در مقایسه تندر ۹۰ با پژو ۲۰۶ صندوقدار

در نهایت در مقایسه تندر ۹۰ و پژو ۲۰۶ صندوقدار این سلیقه خریدار است که می‌تواند دو گزینه را تحت شعاع قرار دهد. عملکرد فنی دو گزینه بسیار نزدیک به یکدیگر است. باتوجه‌به تجربیات بسیار پژو ۲۰۶ در مقابل تندر ۹۰ ، پژو ۲۰۶ صندوقدار سطح وسیع‌تری از تجهیزات را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد. قطعات یدکی هر دو خودرو از فراوانی برخوردار است اما قیمت قطعات یدکی تقریباً بالا است و در نهایت این خریدار است که انتخاب ‌کننده گزینه نهایی است.

بیشتر بخوانید

معایب ساینا

مقایسه تیبا ۲ و کوییک

پراید و تیبا ۲

مقایسه سمند و رانا

انواع مد‌ل‌های سمند

مقایسه سمند و پژو ۲۰۶ صندوق‌دار