هدف از ارائه این مطلب بررسی مقایسه دنا پلاس با سورن پلاس است. بعد از عرضه سمند توسط ایران خودرو به عنوان اولین اتومبیل ملی، این گروه خودروسازی گزینه‌های مختلفی را روی پلتفرم سمند به بازار ایران عرضه کرد. دنا پلاس و سورن پلاس از جمله این خودروها هستند. در این مقاله قصد داریم روی مشخصات این دو خودرو ذره‌بین بیندازیم و نقاط و ضعف و قوت هر یک از آن‌ها را به شما معرفی کنیم. بنابراین اگر بین انتخاب یکی از این دو خودرو مردد هستید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

نگاهی مختصر به پیشینه سورن پلاس و دنا پلاس

قبل از مقایسه دنا پلاس با سورن پلاس بد نیست که مقداری در خصوص پیشینه و تاریخچه رونمایی این دو خودرو بحث و بررسی کنیم. بعد از رونمایی دنا در سال 1393 ایران خودرو نظرات منتقدان در خصوص آن را جمع‌بندی کرد و بعد از حدود دو سال کار کردن روی آن در سال 1395 بود که دنا پلاس رونمایی شد. عمده تغییرات دنا پلاس در مقایسه با دنا به طراحی ظاهری خلاصه می‌شد. قابلیت سانروف یکی از ویژگی‌های دنا پلاس بود که متأسفانه به دلایل نامعلومی از قابلیت‌های این خودرو حذف شد. دنا پلاس با موتور توربوشارژ و در دو مدل دستی و اتوماتیک امروز در بازار خرید و فروش می‌شود.

مقایسه دنا پلاس با سورن پلاس

سمند چندین سال در بازار ایران در مدل‌های مختلفی مانند SE، LX و EL به فروش رسید. تغییرات محدود این خودروها و عدم مشاهده پیشرفت در پیشرانه آن‌ها باعث شد که رقبای داخلی و خارجی سمند فاصله نسبتا زیادی با خودروهای این خانواده بگیرند. در همین شرایط ایران خودرو با عرضه سمند سورن با پیشرانه EF7 تلاش کرد تا بخشی از عقب ماندگی‌های خود را جبران کند. بعد از مدتی هم با اعمال تغییراتی روی نسخه اولیه، سورن پلاس روانه بازار شد که از نظر فنی در مقایسه با سمند پیشرفت نسبتا قابل قبولی را تجربه کرده است.

مقایسه دنا پلاس با سورن پلاس از نظر طراحی

در ادامه مقایسه دنا پلاس با سورن پلاس نوبت به بررسی طراحی داخلی و خارجی این دو می‌رسد. دنا پلاس یک سدان است که پلتفرمی مشابه سمند دارد. همین مسئله باعث شده است که در تا حدودی از نظر کابین و بدنه شباهت به سمند داشته باشد. هر چند که در طراحی بدنه و چراغ‌ها دنا پلاس کمی فرم اسپرت به خود گرفته است؛ اما واقعیت این است که این خودرو از نظر ظاهری خیلی موفق نبوده است. وقتی به داخل دنا پلاس می‌رویم، با داشبورد زیبایی مواجه می‌شویم که می‌توانید بسیاری از ضعف‌های احتمالی کابین آن را مخفی کند.

سورن پلاس از نظر ظاهری تفاوت چندانی با سمند سورن ندارد. در مقایسه با سمند نیز شاید جلو پنجره خودرو ملموس‌ترین تفاوت بین آن‌ها به شمار برود. اما در کابین خودرو به خصوص در بخش داشبورد و فرمان تغییرات رو به جلویی در سورن پلاس مشاهده می‌شود. غربیلک فرمان این خودرو با تعبیه دکمه‌های کنترلی از عملکرد و ظاهر به مراتب بهتری در مقایسه با سمند برخوردار است. هر چند که طراحی داشبورد آن به هیچ وجه به زیبایی دنا پلاس نیز. از نظر فضای سرنشینان عقب و جلو نیز بین دنا پلاس و سورن پلاس تفاوت قابل عرضی وجود ندارد.

مقایسه دنا پلاس با سورن پلاس از منظر پیشرانه

در ادامه بحث مقایسه دنا پلاس با سورن پلاس نوبت به بررسی وضعیت فنی دو خودرو می‌رسد. به طور کلی باید به این موضوع اشاره کنیم که با توجه به پیشرانه مشترک این دو خودرو نباید انتظار تفاوت‌های چندانی بین ویژگی‌های فنی آن‌ها داشت. در جدول زیر این نکته به وضوح قابل مشاهده است.

مدل خودرو دنا پلاس سورن پلاس
پیشرانه EF7 EF7
حجم موتور 1650 سی سی 1650 سی سی
حداکثر قدرت 115 اسب بخار 115 اسب بخار
حداکثر گشتاور 157 نیوتن متر 159 نیوتن متر
گیربکس دستی / اتوماتیک دستی
مصرف سوخت (ترکیبی) 7.94 لیتر 7.4 لیتر
شتاب صفر تا 100 13 ثانیه 12 ثانیه
حداکثر سرعت 189 کیلومتر بر ساعت 190 کیلومتر بر ساعت

مقایسه‌ای بین امکانات دنا پلاس و سورن پلاس

اگر قرار باشد مقایسه دنا پلاس با سورن پلاس را از منظر امکانات و آپشن‌های این دو خودرو را انجام دهیم، خوشبختانه یا متاسفانه باید بگوییم که باز هم تفاوت‌های معناداری در این دو خودرو قابل مشاهده نیست. هر دو در رنج قیمتی خود جزء خودروهای متوسط رو به بالا از نظر آپشن‌ها قرار می‌گیرند. در جدول زیر می‌توانید امکانات رفاهی موجود در این دو خودرو را مشاهده کنید.

تجهیزات دنا پلاس سورن پلاس
چراغ روشنایی در روز دارد دارد
سنسور پارک عقب دارد دارد
قابلیت روشن شدن اتوماتیک چراغ ها ندارد ندارد
استارت بدون کلید ندارد ندارد
کروز کنترل دارد دارد
کامپیوتر سفر دارد دارد
سیستم کنترل بخار بنزین دارد ندارد
سانروف ندارد ندارد
سیستم تهویه اتوماتیک اتوماتیک
آینه‌ها برقی با چراغ راهنما برقی با چراغ راهنما
صندلی برقی سرنشینان جلو خودرو دارد دارد
GPS دارد دارد
سیستم عیب یابی هوشمند دارد دارد

مقایسه دنا پلاس با سورن پلاس از نظر ایمنی

هیچ یک از دو خودرو دنا پلاس و سورن پلاس تا کنون در آزمون‌های تصادف و ایمنی مؤسسات معتبر فعال در این زمینه شرکت نکرده‌اند. بنابراین تنها ابزاری که برای ارزیابی ایمنی آن‌ها در اختیار ماست، بررسی امکانات و تجهیزاتی ایمنی آن‌ها است. با نگاهی به مشخصات ایمنی دو خودرو هم مشخص می‌شود که در شرایط نسبتا یکسانی قرار دارند.

تجهیزات دنا پلاس سورن پلاس
کیسه هوا 2 2
ترمزها جلو و عقب دیسکی جلو و عقب دیسکی
سیستم ترمز ضد قفل ABS دارد دارد
سیستم تقسیم نیروی ترمز EBD دارد دارد
سیستم کنترل پایداری خودرو ESP ندارد ندارد
کروز کنترل دارد دارد
ایموبیلایزر دارد دارد
پیش کشنده کمربند ایمنی دارد دارد

مقایسه تجربه رانندگی سورن پلاس و دنا پلاس

در ادامه بحث مقایسه دنا پلاس با سورن پلاس نوبت به بررسی تجربه رانندگی با این دو خودرو می‌رسد. دنا پلاس یک سدان خانوادگی است که عملکرد نسبتا مطلوبی در ترددهای شهری دارد. پدال‌های دنا پلاس از خلاصی کمتری نسبت به محصولات قبلی ایران خودرو برخوردار است و به همین دلیل کار کردن با آن‌ها راحت‌تر است.

هر چند که دنا پلاس روی پلتفرم سمند ساخته شده است اما به نظر می‌رسد عملکرد نرم و مناسبی به ویژه در محدوده سرعت‌های معمول معابر شهری دارد. فرمان پذیری دنا پلاس نیز در شرایط نسبتا خوبی قرار دارد. همچنین صدای موتور حتی در دور موتورهای بالا نیز در داخل کابین خودرو خیلی کم به گوش می‌رسد که این مسئله نقطه قوت دنا پلاس است.

کسانی که تجربه نشستن در سمند را دارند، با سوار شدن به سورن پلاس احساس راحتی بیشتری را تجربه می‌کنند؛ چرا که اصول ارگونومیک در طراحی این خودرو بیشتر رعایت شده است. نقطه ضعف آشکار سورن پلاس نیز صدای زیاد موتور درون کابین خودرو است که در نسخه‌های سمند نیز کم و بیش به چشم می‌خورد. رانندگی با سورن پلاس در سرعت‌های پایین و بالا تجربه متفاوتی با سمند را ایجاد نمی‌کند. هر چند که به سبب داشتن پیشرانه EF7 شتاب‌گیری بهتری دارد.

نگاهی به شرایط بازار در خصوص سورن پلاس و دنا پلاس

دنا پلاس دنده‌ای و اتوماتیک در بازار به ترتیب با قیمت‌های 410 و 500 میلیون تومان در زمستان سال 1400 خرید و فروش می‌شود. این در حالی است که سورن پلاس را می‌توانید با قیمت 310 میلیون تومان از بازار خریداری کنید. در عین حال بازار دست دوم این دو خودرو تفاوت چندانی با هم ندارد.

نمی‌توان ادعا کرد که مدل دست دوم این دو خودرو در بازار به راحتی خرید و فروش می‌شود. چرا که رقبای خارجی جدی در بازار برای آن‌ها در این محدوده قیمت وجود دارد. با این وجود می‌توان آن‌ها را در ردیف خودروهای متوسط از نظر عرضه و تقاضا در بازار دست دوم در نظر گرفت.

کلام پایانی

مقایسه دنا پلاس با سورن پلاس را با هم بررسی کردیم. همان طور که در بخش‌های مختلف مقاله بیان شد، این دو خودرو شباهت‌های بسیار زیادی به یکدیگر دارند. برتری دنا پلاس در برابر سورن پلاس، طراحی خارجی و داخلی آن است.

همچنین برخی از آپشن‌های دنا پلاس نیز در وضعیت بهتری قرار دارند. با این وجود سورن پلاس با برخورداری از مشخصات فنی مشابه، از قیمت به مراتب کمتری برخوردار است. در نهایت تصمیم برای انتخاب بین این دو خودرو با شماست.

بیشتر بخوانید

مزای دنا پلاس

معایب دنا پلاس 

مزایای سورن پلاس

مزایای سمند 

معایب سورن پلاس

معایب سورن