دوربین‌های راهنمایی رانندگی و جریمه‌های مربوط به آن مقاله‌ای است که امروز در مجله سوئیچ مورد بررسی قرار خواهیم داد. بارها پیش آمده است که در موقعیت دیگری قرار داشته‌ایم اما پیامکی با مضمون جریمه به گوشی ما ارسال شده در این شرایط تنها موضوعی  به فکر همه می‌رسد سوء استفاده از شماره پلاک خودرویی است که متعلق به ما می‌باشد، در این شرایط فردی که صاحب شماره پلاک است به احتمال زیاد دچار دردسر شده و لازم است مشکل و راه حل آن را پیگیری کند.

[switch_forms_sell]

بررسی انواع دوربین ثبت تخلفات رانندگی

دوربین‌های راهنمایی رانندگی  دارای دو دسته می‌باشند. دسته اول مربوط به دوربین‌های اپراتوری و دسته دوم مربوط به دوربین های هوشمند است. اساس کار هر دو نوع هوش مصنوعی می‌باشد. با توجه به دستوراتی که در حافظه این دوربین‌ها ثبت شده است از پلاک خودروها تصویر برداری می‌کنند. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به حساسیت نسبت به سرعت بالا و پارک در محل غیرمجاز اشاره کرد که در این صورت پلاک خودرو توسط دوربین های راهنمایی و رانندگی ثبت می‌گردد.

دوربین‌های راهنمایی رانندگی
دوربین‌های راهنمایی رانندگی

دوربین‌های اپراتوری

در ابتدا به بررسی دوربین راهنمایی رانندگی از نوع اپراتوری می‌پردازیم. بیشتر این دوربین‌ها معمولا جهت کنترل سرعت خودروها مورد استفاده قرار می‌گیرد به این صورت که یک اپراتور با دسترسی به تصاویر این دوربین‌ها قادر است متخلفان را شناسایی و ثبت کند.

برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید.

این نوع دوربین به دلیل دخیل بودن نیروی انسانی دارای میزان خطای بیشتری نسبت به نوع هوشمند می‌باشد. برخی از جریمه‌های ثبت شده توسط دوربین‌های راهنمایی و رانندگی اپراتوری دارای حق اعتراض هستند. بنابراین فردی که جریمه شده می تواند با  با اعتراض نسبت به جریمه خود شرایط را مجدداً مورد بررسی قرار دهد.

 دوربین‌های هوشمند

این نوع دوربین‌ها  بیشتر از نوع قبلی در سطح شهر مورد استفاده قرار می‌گیرند. از موارد کاربرد دوربین‌های هوشمند می‌توان به ثبت عبور از چراغ قرمز سرعت غیر مجاز ورود به طرح ترافیک عدم پرداخت عوارض آزادراه و ..  اشاره کرد. مدت زمان ثبت تخلف توسط این دوربین‌ها در سامانه تخلف راهنمایی و رانندگی کمتر از ۲ هفته می باشد بنابراین در صورتی که راننده تخلفی را انجام دهد در بازه زمانی 2 هفته گزارش مربوط به دوربین در سامانه جریمه ثبت می‌گردد.

 نوع دیگری از دسته بندی دوربین‌های راهنمایی و رانندگی وجود دارد. در این نوع دسته بندی دوربین‌های راهنمایی رانندگی به سه نوع استقراری،  دستی و خودرویی تقسیم بندی می‌شوند که در ادامه هر یک را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

دوربین‌های راهنمایی رانندگی استقراری

اساس کار این دوربین‌ها  سرعت خودروها می‌باشد، به این صورت که به واسطه نصب در معابر شهر می‌توانند سرعت خودروها و محدوده تردد آن‌ها را مورد بررسی قرار دهند.

دوربین‌های راهنمایی رانندگی خودرویی

نوع دیگری از دوربین‌های راهنمایی رانندگی که به بررسی آن خواهیم پرداخت نوع خودرویی می‌باشند. این دوربین‌ها بر روی خودروی پلیس نصب می‌شوند و قادر هستند سرعت غیر مجاز و پلاک خودروهایی که در جلو حرکت می‌کنند را ثبت کنند.

 دوربین‌های راهنمایی رانندگی دستی

یکی از انواع دوربین‌های راهنمایی و رانندگی که اغلب ما تجربه مشاهده آن را در راه‌های جاده‌ای داشته‌ایم نوع دستی می باشد. پلیس راهنمایی و رانندگی دوربین دستی را بر روی سه پایه قرار داده و در کنار جاده مستقر می کند. سرعت حرکت خودروها به وسیله این دوربین توسط مامور پلیس مورد بررسی قرار می‌گیرد. تصاویر ضبط شده توسط دوربین‌های دستی در شرایط نور روز کیفیت بالاتری نسبت به شب دارند.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

دسته بندی دوربین‌های ثبت سرعت غیر مجاز

 این دوربین‌ها به دو طریق سرعت رانندگان را مورد بررسی قرار می‌دهند که عبارتند از :

رهگیری لیزری: این نوع دوربین‌ها بیشتر در مسیرهای جاده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند و قادر هستند اطلاعات مربوط به هر جسمی را ثبت کرده و در صورت غیر مجاز بودن سرعت حرکت دستور ثبت تصاویر مربوط به پلاک آن‌ها را صادر می‌کند.

رهگیری ویدیوی: در این سیستم دو دوربین با فاصله مشخص از همدیگر نصب شده و قادر هستند با ثبت پلاک خودروها و زمان عبور آن‌ها سرعت حرکت خودرو ها را تشخیص داده و در صورت بالا بودن سرعت یا به عبارتی طی کردن مسافت مشخص در زمان کوتاه تر سرعت غیر مجاز را ثبت کرده و اقدام به جریمه پلاک خودرو مورد نظر می‌کند.

نحوه ثبت جریمه توسط دوربین‌های راهنمایی رانندگی

حتما برای شما هم پیش آمده است که در خودروی قرار داشته اید و متوجه شده اید که راننده بلافاصله بعد از مشاهده کردن تابلو و یا دوربین پلیس سرعت خود را کاهش می‌دهد در این صورت لازم است، اطلاع داشته باشید که سرعت عملکرد این دوربین‌ها بسیار بالا بوده و قادر هستند پلاک خودرو متخلف را تشخیص داد و قبض جریمه آن را صادر کنند. نحوه محاسبه سرعت خودروها توسط دوربین راهنمایی رانندگی به سه شکل صورت می‌گیرد.

  1. بررسی سرعت متوسط در حد فاصل دوربین‌های متوالی
  2. سرعت لحظه‌ای هنگام عبور از محل نصب دوربین
  3. به صورت ترکیبی از سرعت لحظه‌ای و میانگین سرعت

دوربین‌هایی که توسط این سازمان نصب می‌گردند قابلیت شناسایی مواردی چون تردد خودرو در محدوده طرح ترافیک، بررسی تردد خودرو در خطوط ویژه اتوبوس‌ها، عبور خودرو از چراغ قرمز، ثبت سرعت غیر مجاز عبوری خودرو، توقف و پارک خودرو در مکان‌های نامناسب و غیر مجاز ، عبور و عدم پرداخت عوارض شهری  را دارا می‌باشند.

نحوه اعتراض به جریمه‌های ثبت شده توسط دوربین

اگرچه برخی از این دوربین‌ها دارای سیستم پیشرفته بوده و دقت بالایی دارند اما گاهی ممکن است به دلایل نامعین خودرویی را جریمه کنند به همین  علت امکان ثبت اعتراض نسبت به جرایم ثبت شده توسط دوربین‌های راهنمایی و رانندگی توسط پلیس فراهم شده است. لازم است فردی که نسبت به جریمه اعتراض دارد به مراکز رسیدگی به شکایات و اعتراض رانندگان مراجعه کرده و شکایت خود را تنظیم نماید.

  نحوه اعتراض به جریمه ثبت شده توسط دوربین

  1. لازم است در مرحله اول با مراجعه به مراکز رسیدگی به شکایات رانندگی اعتراض و خلافی خودرو را مورد بررسی و ثبت قرار دهید.
  2. مدارک مورد نیاز که عبارتنداز کارت خودرو، سند خودرو، مدارک شناسایی مالک و فرم تکمیل شده اعتراض به جریمه دوربین را به کارشناسان مربوطه تحویل دهید.
  3. سپس جهت اعلام نتیجه اعتراض منتظر بمانید. معمولاً به علت دقت بالای دوربین‌ها رای قطعی می‌باشد و امکان تغییر بعد از اعتراض بهجریمه ثبت شده تنها در مواقع نادر اتفاق می‌افتد.
برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

کلام آخر

به پایان مقاله همه چیز راجع به دوربین‌های راهنمایی رانندگی و نحوه اعتراض به جریمه دوربین رسیدیم.  در این مقاله از سری مقالات مجله سوئیچ سعی کردیم علاوه بر معرفی انواع دوربین‌های راهنمایی رانندگی طریقه ثبت جریمه‌ توسط این دوربین و نحوه رسیدگی و اعتراض به جریمه‌های ثبت شده توسط آن‌ها بپردازیم. می‌توان نتیجه گرفت به علت عملکرد بالا و هوشمندی مناسب این دوربین‌ها امکان خطا توسط آنها به میزان بسیار ناچیز بوده و در اغلب اوقات اعتراض به این جریمه‌ها منجر به تغییر نخواهد بود.

اما اگر قصد رسیدگی به جریمه‌های ثبت شده توسط دوربین پلیس را دارید می‌توانید به مراکز رسیدگی به شکایات و اعتراض رانندگان مراجعه کرده و با در دست داشتن مدارک مورد نیاز که در قسمت متن این مقاله به آن اشاره کردیم فرم اعتراض خود را پر کنید و اطلاعات مربوط به دوربین را مجددا مورد بررسی قرار دهید. همین طور در نظر داشته باشید که در حال حاضر امکان ثبت اعتراض به صورت آنلاین و اینترنتی وجود ندارد و لازم است جهت اقدام به این فرآیند به صورت حضوری به مراکز مراجعه فرمایید.

بیشتر بخوانید

معایب جک j5

دلیل آسیب دیدن جلوبندی خودرو

مزایای سوزوکی گرند ویتارا 

معایب سوزوکی گرند ویتارا 

معایب بی ام و x3

مزایا بی ام و x3