برای تبدیل شدن به یک راننده حرفه‌ای باید آشنایی و تسلط بالایی روی رانندگی در شرایط مختلف داشته باشید. به‌طور کلی کسی که می‌تواند تحت شرایط جوی مختلف و مشکلات احتمالی که برای خودرو به وجود می‌آید، آرامش خود را حفظ کند و کنترل خودرو را به دست بگیرد، می‌تواند خود را راننده‌ای حرفه‌ای بنامد. یکی از شرایط دشواری که ممکن است در حین رانندگی برای هر کسی پیش بیاید، پنچر شدن لاستیک‌ها است. رانندگی با لاستیک پنچر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود؛ اما گاهی اوقات مجبور هستید مسافتی را با خودرو پنچر طی کنید تا به نقطه مطمئنی برسید. در ادامه آموزش رانندگی با لاستیک پنچر را قدم به قدم با هم بررسی می‌کنیم.

آموزش رانندگی با لاستیک پنچر؛ مهم‌ترین چالش‌هایی که در اثر پنچر شدن لاستیک به وجود می‌آید

اولین موضوع در آموزش رانندگی با لاستیک پنچر، این است که بدانیم بعد از پنچر شدن لاستیک‌ها چه اتفاقی رخ می‌دهد. به این ترتیب می‌توان با تسلط بیشتری روی خودرو داشت و از این شرایط دشوار به سلامت خارج شد. در حالت کلی رانندگی با لاستیک پنچر چهار چالش جدی را برای شما و خودرو به همراه خواهد داشت که عبارت‌اند از:

1. فرمان‌پذیری ماشین کاهش پیدا می‌کند

هوای موجود درون لاستیک‌ها بین 30 تا 33 psi فشار دارند. در چنین شرایطی وقتی به هر دلیلی لاستیک پنچر می‌شود، به طور ناگهانی حجم بسیار زیادی هوا با فشار زیاد از لاستیک خارج می‌شود. طبیعی است که وقوع این حادثه قبل از هر چیزی روی فرمان‌پذیری ماشین تأثیر می‌گذارد. در شرایطی که لاستیک پنچر شده یکی از دو لاستیک جلویی باشد، کنترل ماشین سخت‌تر خواهد شد. در عمل ماشین به‌طور ناخودآگاه به سمت لاستیک پنچر متمایل می‌شود.

برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید.

2. آج لاستیک از بین می‌رود

بعد از پنچر شدن بلافاصله فرآیند پوسیدگی لاستیک آغاز می‌شود. در چنین شرایطی هر چقدر میزان زمان رانندگی با لاستیک پنچر بیشتر می‌شود، آسیبی که به لاستیک و آج آن وارد می‌گردد نیز افزایش می‌یابد. به‌گونه‌ای که بعد از مدتی لاستیک عملا قابل استفاده نخواهند بود و باید جایگزینی برای لاستیک خود تهیه کنید.

رانندگی با لاستیک پنچر

3. رینگ‌ها تحت فشار ممکن است آسیب ببینند

بعد از پنچر شدن خودرو هر چقدر بیشتر به حرکت ادامه دهید، علاوه بر لاستیک فشار زیادی به رینگ‌های ماشین وارد می‌شود و حتی این امکان وجود دارد که به‌طور کاملا آسیب ببینند و قابل استفاده نباشند.

4. سیستم تعلیق با مشکل مواجه می‌شود

وقتی یک لاستیک خودرو پنچر می‌شود، عملا تعادل وزن در ماشین به هم می‌خورد. در نتیجه وقتی به رانندگی ادامه می‌دهید، بلبرینگ‌های در حال حرکت فشار زیادی را متحمل می‌شوند. این فشار گاها موجب از بین رفتن آن‌ها می‌شود و در نتیجه ممکن است علاوه بر هزینه لاستیک، هزینه‌های سنگین‌تری از جمله تعمیر قطعات سیستم تعلیق نیز به شما تحمیل شود.

آموزش رانندگی با لاستیک پنچر؛ چگونه در حین رانندگی متوجه پنچر شدن خودرو شویم؟

سؤال دیگری که در بحث آموزش رانندگی با لاستیک پنچر باید به آن پاسخ دهیم این است که چگونه در حین رانندگی متوجه شویم که لاستیک پنچر شده است. گاهی اوقات شدت پنچر شدن لاستیک به حدی زیاد است که به‌راحتی می‌توان متوجه آن شد. اما در برخی از مواقع نیز به دلیل آن‌که شدت پنچر شدن زیاد نیست، باید از روی نشانه‌هایی که در اینجا ذکر می‌کنیم، این موضوع را تشخیص دهید.

1. لرزش خودرو

در شرایطی که لاستیک پنچر می‌شود، خودرو بلافاصله وارد فاز لرزش می‌شود. شاید شدت این لرزش خیلی زیاد نباشد اما راننده به‌طور کامل می‌تواند متوجه این لرزش شود.

لاستیک پنچر

2. سفت شدن فرمان

همان‌طور که اشاره کردیم در اثر پنچر شدن لاستیک فرمان‌پذیری خودرو کم می‌شود. نمود این مسئله در کنترل غربیلک فرمان آشکار می‌شود به‌گونه‌ای که راننده عملا متوجه می‌شود که فرمان تا حد زیادی در حال سفت شدن است.

3. انحراف خودرو از مسیر مستقیم

در شرایطی که با سرعت در جاده یا آزادراه مشغول رانندگی هستید، پنچر شدن لاستیک باعث می‌شود که عملا خودرو از مسیر مستقیم منحرف می‌شود. در چنین شرایطی انحراف خودرو را حتما باید به‌عنوان نشانه جدی از پنچر شدن لاستیک‌های ماشین در نظر بگیرید.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

مهم‌ترین نکات آموزش رانندگی با لاستیک پنچر

اما به مهم‌ترین بخش آموزش رانندگی با لاستیک پنچر رسیدیم. زمانی که با این شرایط مواجه شدیم، چه راهکاری را باید در پیش گرفت؟ به‌طور کلی آموزش رانندگی با لاستیک پنچر را در 6 نکته اساسی بررسی می‌کنیم.

1. حفظ آرامش مهم‌ترین نکته آموزش رانندگی با لاستیک پنچر

اولین و مهم‌ترین نکته در رانندگی با لاستیک پنچر مربوط به کنترل آرامش است. بر هم خوردن آرامش روانی در عمل موجب می‌شود که نتوانید کارهایی را که لازم است انجام دهید. به خاطر داشته باشید که هر کدام از فعالیت‌های شما زمانی مؤثر و مفید است که در نهایت آرامش آن را انجام دهید.

رانندگی با لاستیک پنچر

2. کنترل کامل روی فرمان

کنترل خودرو شما در مسیر مستقیم به‌طور مستقیم بین 4 لاستیک به‌صورت مساوی تقسیم می‌شود. در چنین شرایطی وقتی یکی از لاستیک‌ها پنچر می‌شود، عملا 25 درصد کنترل شما روی خودرو از دست می‌رود. خودرو نیز به‌صورت ناخودآگاه به سمت لاستیک پنچر منحرف می‌شود. برای این منظور لازم است که خیلی محکم فرمان را در اختیار خود بگیرید و اجازه ندهید که به هیچ سمتی منحرف شود. به هیچ عنوان نباید فرمان را به سمت خاصی به‌صورت ناگهانی بچرخانید.

3. رانندگی با نگه داشتن پدال گاز

یکی از نکاتی مهم در آموزش رانندگی با لاستیک پنچر مربوط به استفاده صحیح از پدال گاز است. معمولا در لحظه‌های اول پس از پنچر شدن لاستیک به دلیل شوک ناگهانی که به افراد وارد می‌شود، به‌طور ناخودآگاه پای خود را از روی پدال گاز بر می‌دارند. اما باید توجه داشته باشید که این کار کاملا اشتباه است. ثانیه‌های ابتدایی بعد از پنچر شدن خودرو نقش کلیدی در کنترل ماشین دارند. وقتی پای خود را از روی پدال گاز بر می‌دارید، وزن خودرو از لاستیک‌های عقب به جلو منتقل می‌شود و این مسئله موجب می‌شود تا کنترل ماشین خیلی دشوار شود.

حتی در صورتی که احساس کردید خودرو در حال منحرف شدن است، نباید به کلی پای خود را از روی پدال گاز بردارید. بلکه می‌توانید با ضربه زدن به پدال گاز کنترل ماشین را در اختیار بگیرید و مانع از انحراف خودرو شوید. انجام درست این مرحله نقش بسزایی در به سلامت رد شدن از این شرایط بحرانی دارد.

4. تلاش برای استفاده نکردن از ترمز

نکته مهم بعدی در آموزش رانندگی با لاستیک پنچر این است که سعی کنید تا جایی که ترافیک مسیر اجازه می‌دهد از ترمز استفاده نکنید. اهمیت این کار به خصوص در زمانی که لاستیک‌های جلو پنچر می‌شوند به مراتب بیشتر است. ترمز کردن نیز وزن خودرو را به جلو منتقل می‌کند و عملا کنترل ماشین را از دست راننده خارج می‌نماید. سعی کنید بدون استفاده از ترمز و صرفا به کمک پدال گاز خودرو را در مسیر هدایت کنید.

5. رانندگی با دنده سنگین

برای کنترل خودرو در شرایط پنچر شدن لاستیک بهترین کار این است که از دنده‌های سنگین استفاده کنید. این کار چسبندگی ماشین روی سطح جاده را بیشتر می‌کند.

آموزش رانندگی با لاستیک پنچر

6. پیدا کردن نقطه مطمئن برای متوقف کردن خودرو

به خاطر داشته باشید که قرار نیست مسیر طولانی را با لاستیک پنچر رانندگی کنید. بلکه بعد از کنترل ماشین باید بلافاصله به دنبال یک جای مطمئن باشید تا در آن توقف کنید و اقدامات لازم برای تعویض لاستیک را انجام دهید. سعی کنید در زمانی که لاستیک پنچر می‌شود چراغ خطر خودرو را روشن کنید تا سایر راننده‌ها در مسیر متوجه مشکل شما شوند. در هنگام توقف کردن نیز حتما ترمز دستی را بکشید.

برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

کلام پایانی بررسی آموزش رانندگی با لاستیک پنچر

آموزش رانندگی با لاستیک پنچر را در این مقاله به‌طور مفصل بررسی کردیم. مهم‌ترین نکته در این زمینه کنترل آرامش و خونسردی است. همان‌طور که مشاهده کردید، کارهایی که برای کنترل خودرو باید انجام دهید چندان پیچیده نیست و در صورت حفظ آرامش می‌توان به‌راحتی از این شرایط بحرانی به سلامت بیرون آمد.

بیشتر بخوانید: