سانروف چیست موضوع این مقاله از مقاله‌های سوییچ است. وقتی صحبت از آپشن‌های یک خودرو می‌شود، افراد به یاد امکانات و تجهیزات مختلفی می‌افتند. اما در این بین یکی از بهترین آپشن‌هایی که بدون شک بسیاری از افراد به آن علاقه‌مند هستند، سانروف است. وقتی صحبت از سانروف می‌کنیم، منظور دقیق ما چیست؟ در حالت کلی سانروف به معنی این است که بخشی از مساحت سقف خودرو از جنس شیشه طراحی و تعبیه می‌شود.

در گذشته سانروف خودروها عمدتا به صورت دستی طراحی می‌شد؛‌ اما در حال حاضر تقریبا تمام خودروهای مجهز به سانروف، از نوع برقی آن بهره‌مند هستند. به این ترتیب باز و بسته کردن سانروف کار بسیار راحتی خواهد بود. در ادامه با ما همراه باشید تا بررسی کنیم که سانروف چیست و به چند دسته تقسیم می‌شود.

سانروف از چه زمانی به عنوان آپشن به خودروها افزوده شد؟

در ابتدای بحث سانروف چیست، بد نیست که به این موضوع بپردازیم که اصلا سانروف از چه زمانی به عنوان یک آپشن به خودروها افزوده شد. خودروهای ابتدایی که طراحی و روانه بازر شدند، معمولا فاقد سقف بودند. این ماجرا تا دهه 1920 میلادی ادامه داشت و معمولا بخش سرنشینان جلو خودرو کاملا سقف باز طراحی می‌شد. در دهه 1930 میلادی بوده که به تدریج خودروهای دارای سقف تمام فلزی طراحی و تولید شدند.

برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید.

سانروف چیست

بعد از آن نوبت به طراحی سقف‌هایی بود که به صورت پنلی طراحی شده و متحرک هستند. به این ترتیب راننده‌ها می‌توانستند به صورت دستی سقف خودرو را کامل باز کنند. بعد از آن بود که نوبت به طراحی خودروها با سقف سانروف رسید. در سال 1934 بود که اولین خودرو سانروف با سقف شیشه‌ای در کشور انگلستان طراحی شد. کمپانی معظم ام‌جی انگلستان این خودرو را طراحی کرد و به بازار فرستاد. از آن روز به این طرف فصل جدیدی در تولید و عرضه خودروهای با سانروف آغاز شده است و هر روز شاهد عرضه خودروهای جدیدی با این آپشن به بازار هستیم.

مهم‌ترین کاربرد سانروف چیست؟

بحث سانروف چیست را پی می‌گیریم. در نمای اول سانروف به عنوان یک آپشن لاکچری برای خودرو به شمار می‌رود که بیشتر کاربرد تزئینی دارد. اما در عین حال مسئله به همین جا ختم نمی‌شود و باید کاربردهای سانروف در خودرو را فراتر از یک آپشن لاکچری در نظر گرفت. در همین راستا دو کاربرد اساسی برای سانروف در خودرو‌ها می‌تواند برشمرد که عبارت‌اند از:

1. کمک به بهبود جریان هوا درون فضا کابین خودرو از جمله ویژگی‌های مهم سانروف به شمار می‌رود. معمولا وقتی پنجره خودرو‌ها در سرعت بالا باز می‌شود، جریان هوا با سر و صدا و شتاب زیادی وارد اتاق خودرو می‌شود که کمی آزاردهنده است. سانروف به خوبی می‌تواند این مشکل را برطرف کند و به توزیع مناسب هوا درمحیط خودرو کمک نماید.

2. سقف سانروف برای ورود نور به خودرو نیز بسیار تأثیرگذار است. به این ترتیب که با توجه به شیشه‌ای بودن سقف، ورود نور و روشنایی از سقف به درون خودرو امکان‌پذیر می‌شود و به این ترتیب فضای کابین خودرو نیز روشن می‌گردد. با این تفاوت که سانروف‌های تولید جدید قابلیت دفع اشعه‌های مضر خورشید را دارند و از این حیث هیچ خطری سرنشینان خودرو را تهدید نمی‌کند.

انواع سانروف چیست؟

در ادامه باید به این سؤال پاسخ دهیم که دسته‌بندی سانروف به چند دسته تقسیم می‌شود. اگر می‌خواهید بدانید که انواع سانروف چیست، باید بگوییم که در حال حاضر 6 نوع سانروف در خودروهای مختلف به کار می‌رود که عبارت‌اند از:

1. سانروف پاپ آپ (Pop Up)

این نوع سانروف‌ها از مدل‌های ابتدایی به شمار می‌روند که به صورت دستی باز و بسته می‌شوند. در لبه سانروف پاپ آپ یک دسته قرار دارد که با حرکت دادن به آن می‌توان سقف شیشه‌ای را به سمت بالا حرکت داد و به این ترتیب امکان ورود هوا به درون اتاق فراهم می‌شود. نکته اساسی در خصوص سانروف پاپ آپ این است که به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود این نوع سانروف را به صورت غیر فابریک در خودروها نصب کنید.

2. سانروف توکار (In Built)

بحث سانروف چیست را با معرفی مدل توکار این آپشن پی می‌گیریم. این نوع سانروف‌ها به صورت کشویی طراحی می‌شود. به نوعی که وقتی قصد باز کردن آن را داشته باشید، سقف شیشه‌ای به سمت قسمت تعبیه شده در سقف حرکت می‌کند و امکان ورود هوا به درون خودرو فراهم می‌شود. سانروف‌های توکار در طراحی اولیه از ورق‌های فلزی ضخیم تولید می‌شد؛‌ اما در حال حاضر به صورت شیشه‌ای تولید می‌شود.

3. سانروف اسپویلر (Spoiler)

این سانروف‌ها در زمان باز شدن به صورت زاویه‌دار به سمت عقب باز می‌شود و معمولا در خودروهای کوچک به صورت الکتریکی نصب می‌گردد.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

4. سانروف تاشونده (Folding)

سانروف تاشونده در حال حاضر از جنس پارچه‌ای طراحی می‌شود. جنس پارچه این نوع سانروف‌ها نیز از برزنت است. این نوع سقف به صورت الکترونیکی یا دستی در خودروهای مختلف تعبیه می‌شود. در بین انواع سانروف‌ها تنها این سقف است که از جنس شیشه طراحی و تولید نمی‌شود.

5. سانروف جدا شونده (Removable)

سقف برخی از خودروهای لوکس در حال حاضر به صورت کامل از سانروف جدا شونده طراحی می‌شود که امکان جدا کردن کامل آن‌ها نیز وجود دارد. سانروف جدا شونده نیز از جنس‌های مختلفی تولید می‌شود و معمولا طراحی و تعبیه آن‌ها هزینه زیادی به همراه دارد.

6. سانروف پانورامیک (Panoramic)

در ادامه بحث سانروف چیست، نوبت به معروفی مدل پانورامیک می‌رسد. در این مدل دو پنل شیشه‌ای نسبتا بزرگ در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. این امکان وجود دارد که هر یک از دو نیمه سانروف پانورامیک به صورت جداگانه باز شود. به این ترتیب سرنشینان جلو و عقب خودرو می‌توانند به صورت جداگانه از مزیت سانروف بهره‌مند شوند.

کدام خودروهای ایرانی از سانروف برخوردار هستند؟

در انتهای بحث سانروف چیست، بد نیست که به چند مدل از مهم‌ترین انواع خودروهای موجود در بازار ایران اشاره کنیم که از سانروف برخوردار هستند. این خودروها عبارت‌اند از:

  • خانواده برلیانس H300، H320 و H330
  • ام وی ام X22
  • دنا پلاس اتوماتیک مدل 1399
  • چری آریزور مدل 1399
  • بسترن B30
  • جک S3
  • دانگ فنگ H30
  • لیفان X60
  • چانگان CS35
برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

کلام پایانی

در این مقاله بررسی کردیم که سانروف چیست و انواع آن به چند دسته تقسیم می‌شود. واقعیت این است که خودروسازان داخلی هر چند تلاش کرده‌اند که این آپشن را روی تولیدات بومی نیز تعبیه کنند؛‌ اما چندان توفیقی در این زمینه نداشته‌اند. به عنوان مثال می‌توان به تجربه تعبیه آپشن سانروف در خودرو دنا پلاس اتوماتیک در گروه خودروسازی ایران خودرو اشاره کرد که متأسفانه خیلی زود از دستور کار تولید این خودرو خارج شد. به هر ترتیب باید منتظر ماند و دید که چه زمانی خودروهای ایرانی نیز به این آپشن پرطرفدار تجهیز می‌شوند.

بیشتر بخوانید

معایب ساینا

مقایسه تیبا ۲ و کوییک

پراید و تیبا ۲

مقایسه سمند و رانا

انواع مد‌ل‌های سمند

مقایسه سمند و پژو ۲۰۶ صندوق‌دار