رانا محصولی ایرانی است که توسط شرکت ایران خودرو و در سال 1391 به بازار عرضه شد. از ابتدای عرضه این خودرو تاکنون شاهد تغییرات زیادی روی خودرو رانا بوده‌ایم. این خودرو با تقلید از خودرو 206 ساخته شده است ولی خودرو رانا از 206 امکانات کمتری داشته و قیمت پایین‌‌تری نیز دارد. از این رو می‌توان به راحتی معایبی در آن یافت که شاید خوشایند خریداران نباشد. در این مطلب قصد داریم راجع به معایب رانا صحبت کنیم. با دانستن معایب رانا در کنار تمامی امکاناتی که دارد تصمیم با شما خواهد بود که این خودرو برای شما مناسب است یا نه؟

[switch_forms_buy]

کابین و صندوق عقب کوچک نخستین و مشخص ترین عیب رانا

اولین و مشخص ترین گزینه در معایب رانا کابین و صندوق عقب کوچکی است که روی ماشین تعبیه شده است. البته کوچک بودن و جمع وجور بودن ماشین این محدودیت را در هنگام ساخت خودرو برای سازنده ایجاد کرده است. اما با این وجود بسیاری از افراد در همان نگاه نخست کابین کوچک و دلگیر رانا را نمی پسندند.

مشکل فضای کوچک برای پا هم برای سرنشینان جلو و هم برای سرنشینان عقبی، چالشی بزرگ محسوب می‌شود. این مشکل به ویژه در مسافرت‌هایی که سرنشینان زمان طولانی را در خودرو سپری می‌کنند. به چشم می‌آید. اصولا رانا برای خانواده‌هایی که جمعیتی بیش از چهار نفر دارند، خودرویی مناسب به شمار نمی آید.

اگر فردی قد بلند راننده رانا باشد، به خوبی متوجه این موضوع خواهد شد که فضای کمی برای راحت نشستن و رانندگی دارد. از این رو می‌بایست کمی صندلی راننده را به عقب بکشد تا فضای بیشتری داشته باشد. از طرفی دیگر، نفری که پشت صندلی راننده حضور دارد با کمبود فضا مواجه خواهد شد.

در کنار فضای کوچکی که کابین رانا دارد، مشکل دیگری نیز متوجه سرنشینان آن خواهد بود. صندلی‌ها و سیستم مبله این خودرو خیلی راحت نبوده و سرنشینان را بعد از گذر زمان 3 الی 4 ساعته بسیار خسته می‌کند.

صندوق عقب رانا

جدای از کوچک بودن کابین، موادی که برای ساخت کابین استفاده شده است، مواد مرغوبی نبوده و این امتیاز منفی دیگری برای کابین رانا محسوب می‌شود. کابین رانا از جنس پلاستیک نامرغوبی است که تماما به رنگ مشکی تعبیه شده است. نامرغوب بودن جنس پلاستیک کابین زمانی بیشتر به چشم می‌آید که در معرض نور خورشید یا حرارت زیاد یا ضربه محکمی قرار بگیرد.

همانطور که گفتیم مشکل دیگری که در رانا به چشم می‌آید، صندوق عقب کوچک خودرو است. صندوق عقب رانا در مقایسه با 206، حدودا 50 لیتر کوچک‌‌تر بوده و فضای کمتری را برای چینش وسایل فراهم آورده است. مانند فضای کابین کوچک، این عیب نیز در مسافرت‌های طولانی مدت به ویژه برای خانواده‌ای پرجمعیت که نیاز به حمل وسایل زیادی دارند، بیشتر خودنمایی می‌کند.

رانا دست دوم خیلی سخت خریده می‌شود!

از زمانی که رانا به بازار عرضه شد، مقایسه‌ای دائم بین خودرو رانا و 206 در ذهن افراد وجود داشت و معایب رانا کاملا در جلوی چشم بوده است. از آنجایی که خودرو رانا از جنبه‌های گوناگونی با 206 متفاوت بوده و امکانات کمتری از آن دارد، نتیجه این مقایسه همیشه به ضرر خودرو رانا بود. البته این مقایسه هنگام خرید رانا دست دوم بیشتر به چشم می‌آید. در واقع افراد ترجیح می‌دهند هزینه‌ای که برای خرید رانا دست دوم و تعمیرات آن انجام می‌دهند را صرف خرید 206 کنند. به همین دلیل رانا دست دوم اغلب یا خیلی دیر خریداری می‌شود و یا فروشنده را هنگام فروش متضرر می‌کند.

خودرو رانا از نظر قیمت هم رده خودروهایی مانند سمند ال ایکس و 206 تیپ دو است. این دو خودرو رقیب‌هایی قدرتمند برای رانا به حساب می‌آیند.

معایب رانا در مونتاژ را نمی توان نادیده گرفت

معایب رانا در مونتاژ

هنگامی که خودرو رانا تولید و به بازار عرضه شد، تحریم‌های سختی بر علیه کشور عزیزمان ایران اعمال شده بود. از این رو تهیه قطعات مختلف برای ساخت خودرو بسیار سخت بود و اغلب از بازارهایی که کیفیت قطعات مطلوبی (نظیر چین و هند) نداشتند، قطعات مربوطه و قالب‌ها تهیه شد. بنابراین به ناگاه تمامی محصولات مربوط به شرکت خودروسازی ایران خودرو دچار کاهش کیفیت شدند. این افت کیفیت به ویژه در مونتاژ قطعات بیشتر خودنمایی می‌کرد. خودرو رانا دارای مشکلاتی چون ضعیف بودن سیستم اکسیژن، وجود اختلال فراوان در برق سیستم، نبود آب‌بندی مناسب برای چراغ‌های جلو است. این مشکلات هزینه‌های زیادی را برای مالک خودرو خواهد داشت.

با رانا سواری راحتی را تجربه نخواهید کرد

هنگامی که خودرو رانا به بازار عرضه شد، شرکت ایران خودرو اعلام کرده بود که سیستم تعلیق رانا را نسبت به محصولات قبلی خود ارتقا داده است. اما با این وجود خودرو رانا سواری نرمی نداشته و سرنشینان تکانه‌ها و کوبش‌های کابین را هنگام حرکت در خودرو احساس می‌کنند. از این رو گفته می‌شود رانا سواری نرم و راحتی ندارد و در مسافت‌های طولانی خستگی زیادی را برای سر نشینان به همراه دارد. تنها راهکاری که برای رفع این تکانه‌ها و کوبش‌ها وجود دارد این است که از لاستیک‌های پهن برای خودرو استفاده شود. این گونه لاستیک‌ها مشکلات سواری خشک خودرو را تا حدودی اما نه کامل رفع می‌کنند.

به سپرهای رانا اعتمادی نیست!

در نگاه اول ظاهر زیبای سپرهای خودرو رانا نقطه قوتی برای این خودرو به حساب می‌آید. اما عجله نکنید! با اندکی دقت می‌توان به کیفیت نامرغوب مواد به کار رفته در ساخت سپر آن پی برد. منتقدین رانا معتقدند حتی سپر خودروهای ارزان قیمت‌‌تر مانند پراید از سپر رانا کیفیت بهتری دارد. مشکل دیگری که راجع به  سپر خودرو رانا ذکر می‌شود، این است که اگر سپر را برای تعمیر خودرو باز کنید، جا انداختن مجدد آن بسیار سخت است. سختی جا انداختن مجدد سپر رانا تا حدی است که اگر یک بار این اتفاق بیفتد قطع به یقین خریدار بعدی متوجه باز و بسته شدن سپر خواهد شد. البته لازم است ذکر کنیم که این مشکل بیشتر متوجه سپر عقب خودرو است و سپر جلو خودرو زیرسازی مناسب‌‌تری دارد.

وجود مشکلاتی در چراغ‌های جلو خودرو رانا

مشکلی که درباره چراغ‌های جلو خودرو رانا وجود دارد این است که چراغ‌ها به راحتی بخار می‌گیرند. این مشکل به ویژه هنگام شست و شوی خودرو، حضور خودرو زیرباران، بارش برف و شرایطی از این قبیل بیشتر خودنمایی می‌کند. لازم به ذکر است که این مشکل بیشتر در خودروهای رانا تولید شده  قبل از سال 93 و 94 وجود دارد و در تولیدات بعد از سال 93 این مشکل دیده نمی شود.

مشکل دیگری که برای چراغ‌های خودرو رانا به وجود می‌آید این است که چراغ‌ها به مرور زمان کدر می‌شوند و شفافیت و روشنایی سابق را ندارند.

جمع‌بندی بررسی معایب رانا

نگاهی به معایب رانا

به انتهای مقاله معایب رانا رسیدیم؛ در میان خودروهای سدان ایرانی، خودرو رانا به عنوان محصولی شاخص شناخته می‌شود. اما انتخاب بین خودرو رانا و دیگر سدان‌های ایرانی هم قیمت آن برای افراد کمی سخت به نظر می‌رسد. زیرا افراد اغلب اطلاعات دقیقی از خودرو رانا ندارند. از سویی دیگر سدان‌های چینی هم قیمت با خودرو رانا که رقیب سر سختی برای آن به شمار می‌رفتند، با گذر زمان یا دچار افزایش قیمت شده و یا دیگر تولید نمی شوند. از این رو افراد بسیاری تمایل دارند راجع به خودرو رانا اطلاعات بیشتری داشته باشند تا تصمیم درست‌‌تری را اتخاذ کنند. در این مقاله تمام آن چه راجع به ایرادات خودرو رانا لازم است بدانید را ذکر کردیم. به طور کلی با دانستن این اطلاعات و مقایسه مزایا و معایب خودرو رانا می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا خودرو رانا با توجه به نیازهایی که دارید برای شما مناسب است یا نه؟

بیشتر بخوانید:

معایب پژو پارس

کارت طلایی ایران خودرو

سنسور ضربه

دیسک و صفحه

مکمل سوخت