امروزه با گرایش افراد برای خرید خودروهای کراس اوور، رقابت نزدیکی بین دو خودروی اسپورتیج و سانتافه به‌وجود آمده است. این دو خودرو هر دو کره‌ای هستند و هر یک طرفداران پروپاقرص خود را دارند. شرکت‌های کیا و هیوندا، به قدر در ایران هوادار دارند که نیاز به معرفی آن‌ها نیست. خودرو اسپورتیج با بدنه عضلانی و ظاهر خشمگین، استایلی خاص دارد. ولی سانتافه از بدنه‌ای اسپرت برخوردار است. در این مقاله به مقایسه اسپورتیج و سانتافه (جدیدترین نسخه این خودروها یعنی اسپورتیج 2018 و سانتافه 2018) از برخی زوایا می‌پردازیم.

[switch_forms_sell]

مقایسه اسپورتیج و سانتافه

تاریخچه اسپورتیج

کیا اسپورتیج از خانواده خودروهای شاسی‌بلند سایز کوچک می‌باشد. این خودرو در شرکت خودروسازی کیا که یک شرکت کره‌ای است طراحی و تولید می‌شود. اسپورتیج در طول دو دهه که از ساخت اولین نسخه‌اش می‌گذرد، شاهد چهار نسل بوده است. نسل اول این خودرو در فاصله بین سال‌های1993 تا 2003 میلادی تولید و عرضه می‌شد. به‌مرور زمان این نسل ارتقا یافت و نسل دوم از سال 2004 پا به عرصه گذاشت و تا سال 2009 در عرصه رقابت با رقیبانش قرار داشت. در سال 2010 نسل سوم این خودرو تولید شد و تا سال 2015 تولید آن ادامه داشت. از سال 2015 به بعد شاهد تولید و عرضه نسل چهارم کیا اسپورتیج هستیم که ظاهر و امکاناتی به‌مراتب بهتر از سه نسل قبل دارد.

مشخصات فنی کیا اسپورتیج 2018

برای کیا اسپورتیج دو نوع پیشرانه وجود دارد:

  • موتور 4 سیلندر بنزینی 2.4 لیتری با تنفس طبیعی
  • موتور 4 سیلندر بنزینی 2 لیتری با سیستم توربوشارژ

در مورد موتور 4 سیلندر بنزینی 2 لیتری با سیستم توربوشارژ، می‌توان گفت که این پیشرانه نسبت به حالت استاندارد، قدرت بالاتری دارد. حجم دقیق این مدل 1998 سی‌سی می‌باشد. همچنین این پیشرانه دارای 16 سوپاپ است و حداکثر 237 اسب بخار قدرت در 6000 دور در دقیقه تولید می‌کند. حداکثر گشتاوری که این موتور می‌تواند تولید نماید نیز 352 نیوتن متر در 1450 دور در دقیقه است. شتاب صفر تا صد کیا اسپورتیج 6.9 ثانیه می‌باشد که شتاب نسبتاً خوبی است. همچنین این خودرو توانایی تولید حداکثر سرعتی معادل 209 کیلومتر در هر ساعت را دارد.

برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید.

مصرف سوخت اسپورتیج در خیابان‌های داخل شهر 11.7 لیتر بنزین در هر 100 کیلومتر و در جاده‌های خارج شهر 10.2 لیتر بنزین در هر 100 کیلومتر است. با توجه به این الگوی مصرف سوخت، مصرف سوخت ترکیبی این خودرو 11.2 لیتر بنزین در هر 100 کیلومتر خواهد بود. می‌توان گفت این میزان مصرف سوخت ترکیبی نسبتاً بالا است.

مقایسه اسپورتیج و سانتافه

اسپورتیج دارای سه تیپ می‌باشد که عبارتند از:

  • تیپ LX
  • تیپ SX
  • تیپ EX

در تیپ LX اسپورتیج یک سری تجهیزات استاندارد نصب‌شده است. علاوه بر آن، می‌توان تجهیزات سفارشی را هم به‌صورت دو بسته با نام‌های پاپیولار پکیج popular package و تکنولوژی پکیج technology package دریافت کرد. در تیپ SX این خودرو فقط تجهیزات استاندارد وجود دارد و هیچ بسته سفارشی را نمی‌توان درخواست داد. تیپ EX اسپورتیج نیز علاوه بر تجهیزات استاندارد، دارای بسته‌های سفارشی به اسم پرمیوم پکیج premium package و تکنولوژی پکیج technology package است.

مقایسه اسپورتیج و سانتافه

ایمنی کیا اسپورتیج 2018

تمامی تیپ‌های اسپورتیج توانسته‌اند 5 ستاره ایمنی را کسب کنند. ازجمله تجهیزات ایمنی که در این خودرو وجود دارد می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • ترمز ضد قفل ABS
  • 6 کیسه هوای جلویی، جانبی و پرده‌ای
  • دوربین کمکی دنده‌عقب
  • سیستم کنترل پایداری الکتریکی یا ESC
  • سیستم کمکی حرکت در سراشیبی‌ها یا HAC

البته باید گفت که تجهیزات ایمنی بیشتری را نیز می‌توان به این خودرو به‌صورت سفارشی اضافه کرد.

نقاط قوت و ضعف کیا اسپورتیج 2018

ازجمله نقاط قوت اسپورتیج می‌توان به طراحی زیبا و مدرن بدنه و همین‌طور طراحی خوب داخل کابین اشاره کرد. همچنین این خودرو ضمانت‌نامه 10 ساله یا 160000 کیلومتری برای پیشرانه و موتور دارد. اسپورتیج در تمامی تیپ‌هایش از سیستم انتقال قدرت به هر چهارچرخ (AWD) استفاده می‌کند.

هر خودرویی در کنار نقاط قوتی که دارد، قطعاً دارای نقاط ضعفی نیز است. ازجمله نقاط ضعف کیا اسپورتیج 2018 می‌توان به افزایش قیمت قابل‌ملاحظه نسبت به مدل‌های قبلی اشاره کرد. به‌علاوه، در طراحی این خودرو که طرحی جدید می‌باشد، به نقاط کور اضافه‌شده است. برخی از تیپ‌های اسپورتیج نیز امکانات مدرن و استاندارد کمک رانندگی ندارند. از طرفی دیگر، این نسخه از اسپورتیج نسبت به رقبایش، مصرف سوخت متوسطی دارد.

مقایسه اسپورتیج و سانتافه

تاریخچه سانتافه

سانتافه کراس اوور شرکت کره‌ای هیوندا است که یکی از پرفروش‌ترین خودروهای وارداتی محسوب می‌شود و طرفداران زیادی دارد. نسل سوم این خودرو که DM نام دارد در فاصله بین سال‌های  2016 تا 2018 به بازار خودروی ایران وارد شد. نسل چهارم سانتافه نیز در سال 2019 رونمایی گردید ولی به دلیل محدودیت‌های وارداتی نتوانست به بازار خودروی ایران راه پیدا کند.

مقایسه اسپورتیج و سانتافه

مشخصات فنی سانتافه 2018

موتور سانتافه 2018 دارای 4 سیلندر 16 سوپاپه 2.4 لیتری با تنفس طبیعی است. این موتور می‌تواند نیرویی به اندازه 190 اسب بخار در 6300 دور در دقیقه تولید کند. حداکثر گشتاور این خودرو 245 نیوتن متر در 4250 دور در دقیقه است. شتاب صفر تا صد سانتافه 2018 نیز برابر با 11 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن 11.5 لیتر بنزین می‌باشد.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

ایمنی سانتافه 2018

سانتافه 2018 موفق شده است که 5 ستاره ایمنی از موسسه تست تصادف اروپا یا Euro NCAP کسب کند. ازجمله امکانات ایمنی که در این خودرو وجود دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کیسه‌های هوا جلو، جانبی، پرده‌ای و کیسه هوای زانو
  • رادار نقطه کور
  • سیستم‌های مدیریت ترمز
  • کنترل حرکت در سرپایینی و سربالایی
  • سیستم کنترل فشار تایرها

نقاط قوت و ضعف سانتافه 2018

ازجمله نقاط قوت سانتافه 2018 می‌توان به وجود امکانات به‌مراتب بیشتر نسبت به رقبای ژاپنی و اروپایی‌اش اشاره کرد. البته باید توجه داشت که سطح آپشن‌های موجود در این خودرو با توجه به شرکت واردکننده می‌تواند متفاوت باشد. سانتافه 2018 فضای کابین مناسبی دارد که برای سرنشینان خودرو بسیار اهمیت دارد. ایمنی مناسب، طراحی بدنه و طراحی داخل کابین می‌تواند از دیگر نقاط قوت این خودرو  باشد.

به دلیل اینکه پیشرانه این خودرو 4 سیلندر است و مانند نمونه‌های پیشین خود سیستم V6 ندارد، زیاد تندوتیز نیست. این امر ‌یک نقطه‌ضعف برای سانتافه 2018 محسوب می‌شود. متریال به‌کاررفته در کابین این خودرو نیز از کیفیت بسیار بالایی برخوردار نیست. از دیگر نقاط ضعف این خودرو می‌توان به بیشتر بودن استهلاک قطعات فنی آن در مقایسه با رقبای ژاپنی اشاره کرد. همچنین فرمان پذیری سانتافه 2018 نیز متوسط است.

مقایسه اسپورتیج و سانتافه

مقایسه اسپورتیج و سانتافه

طرح کابین خودرو اسپورتیج ساده اما باوقار است ولی طراحی کابین سانتافه کمی اسپرت‌تر به نظر می‌رسد و جوان‌پسند است. فضای پا در خودرو سانتافه نیز کمی بیشتر از اسپورتیج است. ولی متریال به‌کاررفته در کابین هردو خودرو تقریباً مشابه است.

سیستم تعلیق اسپورتیج نسبت به سانتافه کمی سفت‌تر است و انعطاف کمتری دارد. همچنین دید راننده به کناره‌های جاده در اسپورتیج کمتر از سانتافه است.

برای راحت‌تر شدن مقایسه اسپورتیج و سانتافه می‌توان به جدول زیر مراجعه کرد:

اسپورتیج 2018 سانتافه 2018
کشور سازنده کره کره
موتور موتور 4 سیلندر بنزینی 2 لیتری 4 سیلندر 16 سوپاپه 2.4 لیتری
تنفس سیستم توربوشارژ طبیعی
قدرت موتور 237 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه 190 اسب بخار در 6300 دور در دقیقه
گشتاور 352 نیوتن متر در 1450 دور در دقیقه 245 نیوتن متر در 4250 دور در دقیقه
مصرف سوخت شهری 11.7 16.6
مصرف سوخت جاده‌ای 10.2 12.3
مصرف سوخت ترکیبی 11.2 11.5
شتاب صفر تا صد 6.9 ثانیه 11 ثانیه
ایمنی ·       ترمز ضد قفل ABS

·       6 کیسه هوا جلویی، جانبی و پرده‌ای

·       دوربین کمکی دنده‌عقب

·       سیستم کنترل پایداری الکتریکی یا ESC

·       سیستم کمکی حرکت در سراشیبی‌ها یا HAC

·       سیستم نمایش نقاط کور در تیپ EX

·       سیستم هشدار وجود ترافیک در پشت خودرو در تیپ EX

·       کیسه هوا جلو، جانبی، پرده‌ای، زانو

·       رادار نقطه کور

·       سیستم‌های مدیریت ترمز

·       کنترل حرکت در سرپایینی و سربالایی

·       سیستم کنترل فشار تایرها

امکانات رفاهی )امکانات رفاهی تیپ (LX

·       سنسور و دوربین کمکی دنده‌عقب

·       گرم‌کن صندلی‌های جلویی

·       گرم‌کن آیینه‌های بغل

·       آیینه‌های جانبی برقی

·       سیستم روشنایی در روز (دی لایت)

·       صفحه‌نمایش لمسی 5 اینچی

·       سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه

·       سیستم ورود و استارت بدون کلید

·       کروز کنترل

·       پوشش پارچه‌ای صندلی‌ها

·       صندلی‌های جلو باقابلیت تنظیم الکتریکی

·       برف‌پاک‌کن شیشه عقب

·       سانروف

·       سنسور پارک عقب

·       سنسور باران

·       سیستم روشنایی در روز (دی لایت)

·       سانروف

·       فرمان برقی

·       صفحه نمایشگر لمسی 8 اینچی

·       سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه

·       سیستم ورود و استارت بدون کلید

·       ردیف سوم صندلی

·       قابلیت تا شدن صندلی‌های ردیف دوم و سوم

·       گرم‌کن و سردکن صندلی

·       روکش چرم با تریم دورنگ

·       صندلی‌های جلو باقابلیت تنظیم الکتریکی

 

نکته: باید توجه شود که این امکانات رفاهی و ایمنی با توجه به فیس‌لیفت بودن و نبودن، تیپ خودرو و شرکت واردکننده آن می‌تواند متفاوت باشد. حتی می‌توان آن‌ها را به‌صورت سفارشی نیز تهیه کرد.

برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

جمع‌بندی

در مقایسه اسپورتیج و سانتافه نمی‌توان برتری را به یکی از این دو غول خودروهای کراس اوور وارداتی داد. هرکدام از این خودروها خصوصیات، امکانات ایمنی و امکانات رفاهی خاص خود را دارند که به‌نوبه خود بسیار کارآمد و موردنیاز هستند. فرد برای انتخاب بین این دو خودرو، باید با توجه به نیاز و شرایط خود و همچنین توجه به مبلغی که می‌خواهد بپردازد، یکی را انتخاب کند.

بیشتر بخوانید

معایب جک j5

دلیل آسیب دیدن جلوبندی خودرو

مزایای سوزوکی گرند ویتارا 

معایب سوزوکی گرند ویتارا 

معایب بی ام و x3

مزایا بی ام و x3