دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو متفاوت است. به طور کلی، چراغ چک زمانی فعال می‌شود که یا مشکلی نه چندان مهم در خودرو بوجود آمده باشد یا بر عکس، مسئله‌ای جدی پیش آمده باشد. به همین دلیل، به محض روشن شدن چراغ چک باید در اولین فرصت برای شناسایی و رفع مشکل به نمایندگی خودرو یا یک کارشناس مراجعه کنید. در این مقاله قصد داریم علل روشن شدن چراغ چک خودرو را بررسی کنیم، بنابراین پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی با دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو ، این مطالب را تا انتها مطالعه کنید.

چراغ چک خودرو چیست و چرا فعال می‌شود؟

چراغ چک خودرو چیست و چرا فعال می‌شود؟

برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید.

شل بودن درب باک بنزین خودروچراغ چک خودرو زمانی روشن می‌شود که خطا یا اشکالی در عملکرد موتور توسط کامپیوتر ماشین ECU شناسایی شود. چراغ چک معمولاً به رنگ‌های نارنجی، زرد یا کهربایی هستند و در صورتی‌که به حالت چشمک زن فعال شود، می‌تواند حاکی از بروز مشکلی جدی باشد. همان‌طور که قبل‌تر اشاره کردیم، روشن شدن چراغ چک موتور خودرو می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. به طور معمول، فعال شدن چراغ چک خودرو پژو، پراید، سمند، دنا، تیبا، رانا و دیگر خودروهای تولید داخلی و خارجی دلیل یکسانی دارد. در ادامه، به دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو و عوامل موثر در بروز این مشکل اشاره خواهیم کرد.

چنانچه درب باک به دلیل ترک، شکستگی یا شل بودن، محکم بسته نشود، منجر به خروج بخارات بنزین در حین فعالیت خودرو شده و روند سوخت رسانی را دچار مشکل می‌کند. بنابراین، یکی از مواردی که در صورت روشن شدن چراغ چک خودرو باید چک شود، اطمینان از شل نبودن باک بنزین است.

خرابی کویل ماشین

دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو، خرابی کویل ماشین

کویل خودرو، جریان برق مورد نیاز برای جرقه زدن شمع‌ها را تامین می‌کند. اگر برای این قطعه مشکلی پیش بیاید، عملکرد شمع‌های ماشین نیز مختل خواهد شد. اگر کویل اتومبیل آسیب ببیند، به جز شمع‌ها، سیلندرهای خودرو هم دچار مشکل شده و سوخت و ساز ماشین از حالت عادی خارج خواهد شد. در نتیجه، خراب بودن کویل ماشین یکی دیگر از دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو است.

نشتی در سیستم خلاء

هر خودرویی چند سیستم خلاء دارد. اگر دور موتور دائما بالاست یا خودرو حین حرکت درجا می‌زند، امکان دارد سیستم خلاء ماشین دچار نشتی شده باشد. نشتی در سیستم خلاء از دیگر دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو است.

اشکال در عملکرد دزدگیر

گاهی ممکن است کامپیوتر اتومبیل به دلیل تنظیم نبودن دزدگیر دچار مشکل شود و با مخرب دانستن سیستم‌های نصب شده، چراغ چک را فعال کند.

خرابی انژکتور سوخت

دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو، خرابی انژکتور سوخت

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

خیلی کم پیش می‌آید که انژکتور سوخت خودرو آسیب ببیند، اما اگر ماشین شما با چنین مشکلی مواجه شد، هزینه تعمیر آن بسیار بالا خواهد بود. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی، بهتر است تا دائماً صافی بنزین خودرو را تعویض کرده و از رانندگی طولانی در حالی که بنزین کافی ندارید، خودداری کنید. خرابی انژکتور سوخت یکی دیگر از دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو محسوب می‌شود.

آسیب دیدگی شمع و وایر خودرو

شمع ماشین با ایجاد جرقه و سپس انفجار بنزین، موتور ماشین را به راه می‌اندازد. اگر شمع خودرو آسیب ببیند، موتور خودرو به راه نخواهد افتاد و در نتیجه این اختلال، چراغ چک خودرو روشن خواهد شد. وایر از دیگر قطعاتی است که تامین جریان الکتریسیته مورد نیاز شمع را بر عهده دارد. بنابراین در صورت خراب شدن وایر، جریان برق به شمع منتقل نخواهد شد.

وایر و شمع جزو قطعاتی هستند که باید به طور مداوم مورد بررسی قرار بگیرند. چون اگر وایر خودرو خراب باشد، به جز نرسیدن جریان برق به شمع، عملکرد کویل و باتری خودرو هم دچار مشکل می‌شود. بابراین، در صورت خراب بودن وایر و شمع ماشین، هرچه سریع‌تر این قطعات را تعویض کنید. آسیب دیدگی شمع و وایر خودرو از جمله دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو هستند.

اشکال در عملکرد باتری ماشین

دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو، اشکال در عملکرد باتری ماشین

اگر باتری ماشین‌های مجهز به تکنولوژی روز دنیا دچار ایراد شود، چراغ مربوط به خرابی باتری فعال شده و شما را مطلع می‌کند. اما در مورد خودروهای قدیمی‌تر، روشن شدن چراغ چک خودرو ممکن است ناشی از خراب شدن باتری آن باشد. اگر باتری ماشین شما دچار مشکلی شد، فوراً باید آن را برطرف کنید. بنابراین، اشکال در عملکرد باتری ماشین یکی دیگر از دلایل روشن شدن چراغ چک خورو است.

شل بودن کلاهک گاز

یکی دیگر از مواردی که هنگام روشن شدن چراغ چک خودرو باید مورد بررسی قرار بگیرد، شل شدن کلاهک گاز است. کلاهک گاز یکی از قطعات مهم در مرحله سوخت رسانی خودرو محسوب می‌شود. کلاهک گاز مانع از خروج دود بنزین از مخزن سوخت شده و به حفظ تعادل و فشار اصولی سیستم کمک می‌کند. اما اگر کلاهک گاز شل باشد، این فرایند مختل شده و چراغ چک موتور خودرو روشن خواهد شد.

ایراد در سنسور اکسیژن

دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو، ایراد در سنسور اکسیژن

آسیب دیدن سنسور اکسیژن از معمول‌ترین دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو به شمار می‌رود. خراب شدن سنسور اکسیژن چندان نگران کننده نیست، اما امکان دارد میزان مصرف سوخت ماشین را تا 40 درصد افزایش دهد. بنابراین، با وجود هزینه‌بر نبودن تعویض این قطعه، خرابی و عدم توجه به آن می‌تواند منجر به افزایش هزینه مصرف سوخت شود. شکستگی یا خرابی سنسور، روغن سوزی موتور، بروز اشکال در سیستم برق پیشرانه و برخی عوامل دیگر باعث خام سوزی یا بدسوزی سوخت می‌شوند.

فعال نبودن سنسور هوای ورودی

کنترل هوای داخل شده به موتور بر عهده سنسور هوای ورودی خودور است. بعد از کنترل هوای داخل شده، اطلاعات توسط سنسور هوای ورودی به کامپیوتر خودرو ارسال می‌شود. افزایش قابل توجه سوخت خودرو، لرزش و درجا زدن، مشکل در استارت، تغییر غیر منتظره و بدون دلیل موقعیت پدال گاز و خفه کردن موتور ازجمله مواردی‌ست که نشان می‌دهد سنسور هوای ورودی دچار اختلال شده است. فعال نبودن سنسور هوای ورودی باعث روشن شدن چراغ خودرو خواهد شد.

نقص در قطعه کاتالیستی ماشین

دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو، نقص در قطعه کاتالیستی ماشین

برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

خرابی قطعه کاتالیستی از دیگر دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو است. ماشین از دیگر دلایل هنگامی متوجه خرابی قطعه کاتالیستی خودرو خواهید شد که هر چقدر روی پدال گاز فشار می‌دهید، سرعت خودرو افزایش پیدا نکند. در چنین شرایطی، مقدار بنزین مصرف شده با میزان مسافت پیموده شده هماهنگی و همخانی ندارد. خرابی قطعه کاتالیستی ماشین در بیشتر خودروهای قدیمی مشاهده می‌شود و تعویض آن هزینه‌بر است. برای جلوگیری از خرابی قطعه کاتالیستی، همیشه سنسور اکسیژن را بررسی کنید و تعویض به موقع شمع‌ها و روغن موتور را فراموش نکنید.

فعال نبودن ترموستات خودرو

ترموستات انتقال جریان سرد به موتور و تنظیم حرارت آن را بر عهده دارد. مایع موجود در این قطعه باید دائماً تعویض شود تا عملکرد بهتری داشته باشد، چون با به مرور مایع داخل آن مملو از گرد و غبار خواهد شد. در صورتی‌که ترموستات به طور دائم بررسی نشود و ایرادی پیدا کند، چراغ چک خودرو روشن خواهد شد.

اختلال در سیستم چرخش گاز اگزوز (ERG)

دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو، اختلال در سیستم چرخش گاز اگزوز (ERG)

خراب شدن شیر ERG از دیگر دلایلی‌ست که باعث روشن شدن چراغ چک خودرو می‌شود. بنابراین، بهتر است در صورت خراب بودن این قطعه به سرعت برای تعویض یا تعمیر آن اقدام کنید. خرابی شیر ERG می‌تواند عملکرد انژکتور خودرو را دچار اختلال کرده و هزینه شما چند برابر خواهد شد.

جمع بندی

دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو مختلف و متفاوت است. برای پیدا کردن دلیل اصلی بروز این مشکل بهتر این است که با عوامل دخیل در فعال شدن چراغ خودرو آشنا باشید و در اسرع وقت جهت رفع مشکل اقدام نمایید. در صورت بررسی دائمی برخی قطعات خودرو، می‌توانید از روشن شدن چراغ چک موتور و عواقب و دردسرهای بعد از آن جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید

نوبت دهی تعویض پلاک

نوبت دهی تعویض پلاک اصفهان

نوبت دهی تعویض پلاک رشت

نوبت دهی تعویض پلاک وردآورد

نوبت دهی تعویض پلاک چیتگر

نوبت دهی تعویض پلاک خاوران

خلافی خودرو